ARKEA, sattumia, ajatuksia

Katolla otan aurinkoa, pikku hetkiä kerrallaan. En jaksa olla auringossa, se on tylsää. Luin ihoasioista, ja jutussa sanottiin, että kämmenen kokoinen ala ihosta tuottaa 10 minuutissa kehon tarvitseman d-vitamiinin. Enempää ei kroppa pysty käyttämään. Ihon mustaksi grillaaminen ei ole terveellistä vaan siinä on kohonnut ihosyöpäriski. Entinen työkaverini Masa kuoli ihosyöpään alle 60 vuotiaana. Hän reissasi messuhommissa ulkomailla. Oliskohan polttanut itsensä niillä keikoilla?

 

Vastapäisen pikkutalon perhe piti meteliä. Pikkupoika vollotti, ilmeiseti jotakin kipuaan. Isä komensi olemaan hiljaa, äiti puolusti lapsen itkua ja lohdutti muksua. Sinne meni porukkaa aamulla, länsiväkeä kun oli naisella pitkät housut ja liinaton pää.

Kaikenlainen metakka on tyypillistä. Kailotetaan puhelimiin kovaan ääneen. Ihan kuin hölmöt meilläkin tekevät. Tutuille huudellaan kaduilla jatkuvasti tervehdyksiä ja muuta kailotusta. Moottoripyöristä lähtee karmea meteli, ihan kuin täällä ei tunnettaisi vaimentimia. Mutta niinhän se menee meilläkin. Pojat ottavat jotakin putkesta pois että saadaan komea pärinä.

Kiinalaiset ovat tehokkaita myymään, vai tekevätkö vaan niin halvalla. Keittiön kuumavesipannu on kiinalainen, vaikka merkkinä onkin AHMEDI.

Ostin läheisestä markkinateltasta hedelmäveitsen 4 LE eli 50 centtiä. Pesuvati maksoi 5 LE ja pienet pyyhkeet 10 LE eli 1,2 euroa.

Tyypillinen hinta nettilinjasta on 5 LE 30 min. Ihan lähellä on hyvä kioski, nopeus ilmoitetaan koneella 100 Megaksi. Tuntuikin nopealta. Siellä Sheratonin lähellä turkin oli nopeampaa ja silti poika pyysi 40 LE tunti!

Oma paikallisnumeroni on täällä Luxorissa Vodafonen kortti, nr 0190605246 ja eteen maatunnus + 02.

uusi matkapalvelu, kehuttu sellainen löytyi suomalaisten matkaajien kautta. Entinen matkaopas pitää omaa agentuuria, vuokravälittää asuntoja yms. On kuulemma hyvin taitava selvittämään kaikki asiat, reissut, majoitukset jne. Sinuhe-matkat hoitaa paljon suomalaisten turistien asoita kuulemma. Abu Naga Kaprai on nimi. Saan numeron myöhemmin kun tapaan miehen.