matkoilla - vaikuttavat muistot

Muistelen vaikuttavia nähtävyyksiä ja kokemuksia matkoilta, koti- ja ulkomailla.

Kaksi muistoa vaikuttavana luonnonnähtävyytenä nousee mieleen, A) Petra Jordaniassa ja B) Rios Ochoss Jamaikalla.

Seuraavat ovatkin kotimaisia, hiihtolenkki kaamoksessa C) Ylläksellä ja D) Lieksan Ruunaankosken lasku.

Sitten tulee E) Mount Kenia koneesta nähtynä ja heti perään toiset vuoristot, myös koneesta nähdyt lumiset F) Karpaatit sekä G) Pakistanin vuoret, rapautumalaaksot. Vaikuttavaa oli katsoa kun norsut naivat H) Ceilonilla. Ihmisen tekeleistä vaikuttavia I) Gizan pyramidit J) Abu Simbel K) Karnak L) Hapsetsutin temppeli M) luostari Thaimaan ja Kambozhan rajalla N) Anuradhapura

temppeli Ceilonilla O) Tanskan silta P) Olavinlinna, Suomenlinna Q) Nummi-Pusulan puukirkko Kärkölässä R) oma mökki Kesälahdella S) Eiffeltorni T) Ruotsinpyhtään savitalo

Hienoja kokemuksia ja maisemia on tullut nähdyksi Norjassa (Sel ja Hammerfest) Amsterdam, Budapest, Pariisi, Senegal, Moskova, Pietari, Kenia, Englanti. Vaikuttavia muistoja myrsky purjeveneessä Harmajan luona, Junamatkat Espanjassa ja Romaniassa, Alppien ylitys autolla, Venetsia, bussimatka Banjulissa, kalastusmatka Uudessa Seelannissa, kävelyt Chian Mayssa, Punkaharju, paviaanit Gibraltarilla, Golfia Tunisiassa, kalatori Cab Verdessä, musta bändi Jamaican yössä, kun vain olkihatut ja hampaat näkyivät uv-valossa, autolla Romanian vuorilla.

Eihän noita muistoja voi oikein paremmuusjärjestykseen panna, mutta alkupää lienee ok. Tottakai mustikka- ja sieniretket lasten kanssa, kalasavustus mökillä, joutsenet lammella, kesäaamut kotona, kaikki on ollut tärkeää, mukavaa.

En ole nähnyt Kiinan muuria, se nousisi listan kärkipäähän varmaan. Kuten huomaat, moni asia on Egyptissä ollut vaikuttava, ja ihan syystä. Ruotsissa on ravattu, Saksassa ja Venäjällä työmatkoilla, Lontoossa ja Pariisissa messuilla, Espanjassa, Maltalla, Tunisiassa ja Kreikassa lomilla. Mutta niistäpä ei juuri mitään merkittävää nouse mieleen. Länsi-Afrikan risteily tuo väkeviä muistoja, samoin itse junailtu 3 pv:n bussiretki Ceilonilla. Aina kun on itse kehittänyt ja tehnyt omatoimisesti retken, se jää paremmin mieleen, kuin pakettimatkat ja rantalomat.