SCAF on kenraalijuntta, joka on juuri vahvistanut valtaansa

Eilinen postaus ennusti aika hyvin tilanteen. Kaikki on huonosti poliittisesti. Että SCAF on taas kiristänyt otettaan, ei yllättänyt minua, sitähän ennustin. Katselen asioita kaukaa, siis nyt Suomesta, ja saan infoa tosi kehnosti sillä suomalainen media ei juurikaan mitään kerro. Toki täältä Euroopan pohjoisreunalta katsellen ovat tärkeämpiä tapahtumat Ranskassa ja Kreikassa, jossa molemmissa pidettiin vaalit samaan aikaan kuin Egyptissä.

 
Niissä Egyptin vaaleissa äänestysprosentti jäi heikoksi, sillä monet liberaalit äänestäjät ja nuoret jättivät kokonaan tämän kierroksen väliin, kun kumpikin ehdokas oli niin kaukana omista näkemyksistä. On sääli että äänestäjät eivät olleet riittävän suurin joukoin hereillä vaalien ensimmäisellä kierroksella ja siksi toiselle pääsivät nämä kaksi kehnoa vaihtoehtoa. 
 
Scaf ei silti halunnut ottaa riskiä, vaan pelätessään MB:n vahvan miehen Mursin voittoa, julisti eilen maan ”virallisessa lehdessä” uudet määräyksensä. Ilmeisesti lehdykkä on samanlainen kuin se on/oli meilläkin, valtion virallinen ”info” jota lukivat vain ulosottomiehet ja vastaavat virkailijat. Siksi se ei tuoreeltaan tullut median tietoon ja maailmalle julki. Viralliset äänestystulokset saadaan vasta keskiviikkona tai torstaina, hitaan systeemin vuoksi.
 
Ovensuukyselyt kertovat että Mursi voitti Shafikin suhteessa 52-48. Kumpi tahansa sitten Muban seuraajaksi leivotaankin, on hänellä aika orpo olo ja vähän hommia. Scaf otti itselleen lainsäädäntö- ja budjettivallan ja määräsi voimaan uudistetun version vanhasta perustuslaista. Kuka nimittää hallituksen, on epäselvää.
 
Normaalissa demokratiassa parlamentilla on lainsäädäntätyöt, budjetit valmistelee hallitus ja siunaa parlamentti ja oikeuslaitos tuomitsee rikoksista. Tuomiot sitten pannaan voimaan poliisin ja vankilalaitoksen toimesta. 
 
Nykyisessä menossa turvallisuusjoukot pidättävät ketä haluavat, kukaan ei syytä eikä tuomitse, mutta epämieluisat tyypit eli kenraaleja arvostelevat ja mieltään osoittavat voidaan pitää putkassa vuosia. Uudet turvallisuusmääräykset sallivat pidättää sen, joka esim ”häiritsee liikennettä” eli kaikki mielenosoittajat vaikkapa Tahririn aukiolla. Pidättää voidaan myös ”käskyjen vastustajat” eli heti kun väki ei hajaannu poliisin käskystä.
 
Demokraattisia oikeuksia poljetaan taas törkeästi. SCAFin ote kaikesta on tosi tiukka ja siksi ei todennäköisesti nopeata kansannousua tule. Mutta tämä kaikki voi silti johtaa terrorismiin ja muuhun levottomuuteen. Kansa on katkeraa ja sitä sorretaan, mikä lupaa huonoa tulevaisuutta.