Muutoksia

 

Kävin maanantaina illalla katsastamassa Hassanin talon alakerran valmiuden ja varustuksen. Eeva siirtyy tiistaina yöksi Paavon kämpälle, jotta on helpompi lähteä aamukoneella Kairon-lennolle. On tilattu auto iltahämäräksi tähän asunnolle ja siitä Eeva ajelee lautalle ja toisella puolella on vastassa Mahrus ja pojat auttavat laukun kantamisessa. Se on toki kevyempi kun hän jättää suuren osan tavarasta tänne. Vaatteetkin olivat kirpputorilta, josta saa uusia eurolla. Minä sain perinnöksi käytetyn shaalin, joka tulee tarpeeseen.

 

Viemisiksi on Eevalla valkoista kutunjuustoa eli fetaa, joka onkin sitten täällä vesipuhvelista peräisin, sekä edullista hunajaa, karkadeeta eli kiinaruusun terälehtiä ja halvaa. Jossakin kadulla myydään peltipurkeissa ainetta, jota kauppias väittää hunajaksi, mutta sehän osoittautui sitten olevan ”black honey”eli siirappia. Hinnastahan se olisi pitänyt arvata, sillä 1,5L pönttö maksoi 25LE.

 

Mahrousille Hannu antoi läppärin ja oli maanantaipäivän Luxorissa hankkimassa laitteeseen ohjelmat. Sähköpostit pitäisi mennä perille nimellä mahrousmohmed@gmail.com, jota en vielä ole testannut. Suhari ei osaa lukea englantia, mutta sähköpostit voi kääntää arabiaksi, myös suomesta. Minun on paljon helpompi kirjoitella äidinkielellä, sillä en ole koskaan saanut englannin opetusta koulussa tai missään. Mahrousin kanssa olemme samalla tavalla oppineet b.e. ihan käytännössä, turismin pyörteissä ja osin ammatin paineissa, kumpikin. On se vaan suuri muutos ihmisen tavalle saada ja hankkia tietoa, mutta kyllä netti on niin englantipainotteinen, että on kovassa opinsaunassa kaveri.

 

Suuri muutos tuli kuvioihin kun muutin 100m kanavan varrella lähemmäs Caravanseraita. Sen hankki Abdy ja kuvaa hyvin tilannetta että serkku sen omistaa. Ehkä tämä serkkuhomma on vähän venyvämpi kuin meillä. Täällä kai pikkuserkutkin sisältyy käsitteeseen.

 

Tuli taas todettua ettei yhdessä ole helppo asua jos ihmisten unirytmi on kovin erilainen. Eevakin heräsi aamuneljältä, mutta osasi liikkua hissukseen, mitä Hannu ei osaa. Minä olen iltavirkku ja nukkuisin pitkään jos voin. Jopa vahva tottumus aamupuuroon painaa asioissa. Minä en käynnisty ilman sitä, joku toinen tarvitsee kahvinsa. Nyt kun puuronkeittäjä-Eeva lähti pois, oli aika minunkin muuttaa.

 

Tämä kämppä on alunperin ilmeisesti rakennettu ulkomaisille tutkijoille, koska seinillä on kuvia kaivauksilta. Jopa ikkunat poikkeavat täkätyylistä, sillä tässä aamuaurinko herättää nukkujan. Kaivauksilla kun aloitetaan heti auringon noususta ja lopetetaan työt puolipäivin. Jotenkin länsimainen suunnittelu ja valinnat näkyy kalusteissakin, vaikka toteutus on tavanomainen. Abdy kertoi että kun hän viime keväänä näytti eri kämppiä SeppoHenrikille, tämä oli valinnut juuri tämän asunnon. Vapautuu minulta 12.3.

 

Luulin että nyt ei enää tarvitse herätä aamurukouksiin, mutta petyin, sillä ämyrin kailotus kuuluu takaikkunasta vaikka se on ”suojan puolella”. Patja tuntuu kovemmalta kuin edellinen, täytyy vaan yrittää tottua. Mutta onhan mulla petari Sinuhetalossa, muistin juuri!

 

Täällä kylppärin lattiat tehdään ilman kaatoa ja usein saa jalkansa märäksi ilman sisätossuja. Tosin kuivan ilman vuoksi kosteus haihtuu nopeasti. Pitänee hankkia täkäläiset kumipohjaiset, kun grocksit kuuluu ulkokäyttöön. Varpaanvälitossuja saa kyllä joka paikasta ja halvalla.Eli jos ensi kertaa tulet varaa mukaan molemmat. Ja tuo mukanasi kaakeliin tai jääkaappiin liimattavia pyyhekoukkuja. Niitä kaipaan joka asunnossa.