Nerokasta ajattelua

Politiikan nokittelussa on joku keksinyt käyttää hauskaa kisaa mollatakseen presidenttiä. Jenkkilässä on julistettu äänestyskisa ehdokkaista, joita halutaan saada mukaan avaruuslennolle, jonka AXA-kosmetiikkamerkki sponsoroi. Egyptin valpas vallankumouksen nuoriso junaili kampanjan, jolla Mursi saatiin ykköseksi äänestyksessä, ja ideana oli ”lähetetään Mursi kuuhun!” Nyt on ukon nimi poistettu äänestyksestä, jostakin syystä. Mutta toivomusta jatketaan paikallisesti, eli Mursi hemmettiin, jos ei kuuhun saada.

Al Ahram-lehden englanninkielisen viikkoliitteen sivut pursuavat vahvaa kritiikkiä Mursille ja MB:lle. Jutut vaan on kirjoittettu niin pitkiksi, ettei niitä millään jaksa kahlata läpi eikä mitään tiivistelmiä käytetä. Yhteiskunnassa on koko ajan kiehuntaa ja polemiikkia, sillä vaalit lähestyvät. MB jo kerran antoi niille päivämäärän, mutta ylimielisyyttään eivät huomioineet, että vaalipäiviksi sattui kristittyjen tärkeä juhla pääsiäinen. Nämä pyysivät vaalien siirtoa ja niitä aikaistettiinkin viikolla.

Kairossa asuva Päivi Arvonen pitää blogia ja seuraa tapahtumia:

http://blog.toisinsanoen.fi/2013/02/23/egypti-valmistautuu-vaaleihin-%E2%80%93-kyynelkaasullaegyptin-odotetut-parlamenttivaalit-on-tarkoitus-jarjestaa-huhti-ja-toukokuun-aikana-egyptin-sisaministerio-on-valmistautunut-vaaleihin-tilaamal/

Suomea ja "kehittyneitä" maita koskee suuri resurssituhlaus, josta T&T blogikirjoitus antaa ajattelemisen aihetta. Fiksu kirjoitus ravistelee pohtimaan monia asioita uusiksi.

http://www.tekniikkatalous.fi/blogit/innovaatiot/jouten+seisovat+peltilehmat

+ja+tyhjillaan+ajavat+tankkerit/a882788

Takaisin Afrikkaan

Yk:n maatalousjärjestö varoitti muutama päivä sitten heinäsirkkojen suurvaelluksesta joka kohdistuu Punaisen meren rannoille, sinne Hurgahadan seuduille. Vaeltavien heinäsirkkojen liikkeelle lähtöön tarvitaan otolliset olosuhteet ensin niiden syntymäalueilla, joina toimivat suotyypit, kuten Niilin yläjuoksun kosteikot Sudanissa. FAO varoitti aiheesta läntistä Afrikkaa pari kuukautta sitten ja nyt sama toistuu mantereen itäreunalla. Kun juttelin aiheesta fiksuna pitämäni miehen kanssa, hän kertoi hassun huhun johon ilmeisesti itsekin uskoo, joka selittää sirkkojen vaelluksen syyksi sen, että länsimaat ovat salaa kuljettaneet säteileviä aineita Afrikan erämaihin ja sirkat ja muut kiusat sitten pakenevat sitä. Egyptiläiset rakastavat salaliittoja ja juonitteluja ja vanha tarujen kerronnan perinne elää vahvana.*) Nyt sitä ei enää tapaa toreilla, joissa ennenmuinoin hyvät huulenheittäjät ja sadunkertojat hankkivat elantonsa hurjilla jutuilla, koska sen homman hoitaa tv. Mutta teoriat ja jutut kerrotaan edelleen teelasien ääressä ja juoruaminen kuuluu asiaan ainakin kylissä. Paikalliset vielä länsirannankin laskevat kylien sarjaksi, vaikka turismi on aluetta nopeasti muokannut ja huima väestön kasvu lisännyt rakentamista, viljelysmaan kustannuksella. *) yhtä vahva "perinne" on syntymässä YouTubeen jonne on tuupattu moniaita hyvin tehtyjä videoita joissa esitetään mitä huimimpia ratkaisuja siihen, miten pyramidit on rakennettu. Ja niitä taruja sepittävät länsimaiset veijarit.