luxor 67.2009 kauppiaita, asuntoja

Olin ip menossa syömään ja poikkesin tapaamaan yhtä kauppiasta, jolla on asuntoja välitettävänä. Hän oli käymässä kotonaa, mutta apupoika oli aktiivinen ja pyysi odottamaan."Tulee kohta, vain 5 minsaa" mutta täkäläisen tavan mukaan se kesti ainakin 25 min. No 16 vuotias oli kova puhumaan ja hänkin halusi oppia kauppaanhoukuttelun sanoja.

Juteltiin kaikenlaista ja poika oli fiksu ja hyvä keskustelija. Kyseli minun Egyptin ja Luxorin kokemuksia, urheilusta, Suomesta, kaikkea hyvin korrektia. Oli lukenut koulussa vuoden englanninalkeita, mutta lopun taidostaan oli omaksunut myymällä rihkamaa tämän enonsa kaupassa 4 vuotta ja Hurghadassa samoissa hommissa myös. Poika totesi saman mitä muut, on paljon hiljaisempaa kuin aikaisempina vuosina.

Menin taas Ritziin ja siellä oli työvuorossa Sayed, joka siitä paikasta soitti eräälle rikkaalle tutulleen. Tämä omistaa ravintola Castellon siinä Elroda-kadulla, lähellä Heinin kuppilaa. Hänellä on useita asuntoja vuokrattavana eri osoitteissa tässä lähellä ja kaikissa on kuulemma nettiyhteys. Sovime alustavasti, että ensi viikolla jonain iltapäivänä katsellaan kämppiä. Olen ajatellut, että mennään siinä 14.30 maissa, kun muezzit ulvoo, että saadaan tuntuma meluun. Toinen mahdollisuus siihen mökään on illemmalla18.30 seutuvilla.

Olen useasti törmännyt samaan ilmiöön: Olen sopertanut alkulauseen puhelussa (jopa joskus kaupassa) ja multa kysytään, puhunko englantia!? Vaikka siis olen jo useita sanoja ehtinyt selittää! Raivostuttavaa, kun eivät ymmärrä mun selvää lontoota.

Kun sitten palailin asunnolle, oli Heinin apulainen, "kristitty, katolinen" (täällä hyvin helposti tarkistetaan toisen uskonto ja se kerrotaan avoimesti) Karim, ovella katselemassa hiljaista katua. Piipahdin sisään ja juttu meni näihin asuntovuokrauksiin. Hänelläkin on varakas ystävä joka asuu talossa saman kadun varressa, Medinakadun yli kuten tämä nykykämppänikin. Tällä ystävällä on siinä samassa talossa vuokrakämppiä. Karim kysyi ensin mun nykyvuokraa ja totesimme sen olevan aivan ylihintainen. Hän arveli että vuokra asettuu sinne 1500-1600 LE paikkeille, joka oli alkuperäinen tavoitteeni. Se olisi siis noin 200 euroa/kk. On niin edullinen että kannattaa tulla kolmeksi kuukaudeksi!!! Viime reissulla tuli ihan liian vähän hankituksi kontakteja, tietystä syystä.

Nämäkin asunnot ilmeisesti ovat samaa tyyppiä kuin kaikki muutkin, 2 makkaria. Se on aina terminä, johon pitää tajuta että siinä on sitten lisäksi oh, kh ja k, mahdollisesti lisäksi ruokahuone. Mutta sitten aika yleinen on tämä käsite studio, joka on tuttu kaikkialla Euroopassa. Tarkoittaa käytännössä yksiötä. Sellaisen kun löydän ensi talveksi (marraskuun alussa), en paljoa epäröi vuokrata. Osoitekaan ei ole ihan ykkösjuttu, hiljaisuus olisi tärkeämpi ja nettiyhteydelle annan arvoa. Siinä säästää joka päivä vaivaa ja sen 10-20 LE.

Siis strategia voisi olla myös sellainen, että ottaa viikon hotellipaketin ja käy sen aikana vertaamassa ja valitsee sitten. Nyt on riittävästi suhteita ja puh.numeroita tallessa. Täälläkin ajattelu on kalenteriin sidottu ja usein ajatellaan kuukauden pätkinä. Pitänee tarkistaa, vaikka moni vuokraa myös viikkotasolla. Siitä on tietty aina vaivaa isännälle, että vuokralainen vaihtuu. Se varmaan vaikuttaa myös vuokratasoon, niinkuin kotonakin tekee.

Olen tässä harkitsemassa sellaista, että jättäisin tänne mun golfkamat ja ostan kotona uudet. Tai siis käytetyt, esittelykamat. Tai jos tulisi taas LIDLiin halpa tarjous, koko setti oli kai 240 e, vai mitä Irma?

Jos joka lennolla säästäisi sen tavanomaisen 50 e, olisi setin tänne jättö kuitattu 3 reissulla. Tosin nyt ei multa peritty mitään, mutta heiltä, jotka sen tilasivat ja ilmoittivat tarvitsevansa bägikuljetuksen jo matkatoimistolle, joutuivat maksamaaan 50 e. Kannatti siis jättää puhuminen kentälle. Bulgarian Air ei ota kamoja vastaa edellisenä iltana, mikä kannattaa huomata. Lähtövalmisteluissa tuli se moka tehtyä. Siis aamulla on vaan pakko törmätä kentälle koko laukkusatsin kanssa. Pelikaveri Heikki on paljon kulkenut lyhyillä pelimatkoilla, reittilennoilla ja aina välilaskuilla. Silloin on kätevää raahata vain pikkubägiä ja puolisettiä. Taidan siirtyä siihen kokonaan, kun mun pelitaidoilla kokosetti on ihan turha.

Nyt sitten ruvetaan värväämään siirtokuntaa ensi talveksi. 2-4 viikon reissuja monelle ja minä toimin hotellinpitäjänä, ilman provikaa. Tulette siis vaan koordinoidusti, niin samalla autolla voidaan lähettää poistuvat ja ottaa vastaan saapuvat, niinkuin matkatoimistokin tekee. Taidan sittenkin pyytää vähän lisähintaa??? Piko, tuletko kaveriksi, kun sulla on sitä kokemusta?