Ennustan Syyrian hallinnon kaatuvan kahden viikon sisällä. Muban kaatumisen osasin ennustaa oikein.

Egyptin vaalipäiviä on jatkettu kahteen, jotta voidaan varmistua ettei jonotus, matkustusvaikeudet kotikylään äänestämään jms ei estä demokratian toteutumista.

El Baradei oli kuvissä vapauden aukiolla TAHRIRilla ja kertoi olevansa valmis "interim covt" ja mulle jäi selvitettävää mitä se tarkoittaa. Nopeat tulkinta olisi siäministeriksi, mutta voi olla muutakin. Sanakirjaa selaamaan taas.mutta olen viime päivinä huomannut että nettisanakirjat ovat puutteellisia näiden politiikan harvinaisimpien sanojen osalta. Sanakirjan tekijät eivät ajattele vallankumouksia. *)

*) opin sitten että interim on VÄLIAIKAINEN, joten hän olisi valmiina kai useampaankin hommaan ja sopisi ulkoministeriksi. LISÄYS - oivalsin vasta kolmannella katsomisella viestin, hän tarjoutuu johtamaan uutta väliaikaista hallitusta. Ehkä lausunto ennakoi tilannetta parlamenttivaalien jälkeen?

Paikalliset ihmiset eivät ymmärtäneet ollenkaan sanaa POLITIIKKA !  Miten voidaan tehdä politiikkkaa ja rakentaa kansakuntaa, jos avainsanat ja käsitteet eivät ole hallussa? Heitetään sanoja kuten demokratia, mutta miten se täällä ymmärretään, onkin toinen juttu.

Koptien (muutamien kanssa vain juteltu) keskuudessa hyväksytään nimitetty pääministeri Ganzouri, mutta kenraalijuntan vetäjää Tantawia ei.  Samaa sanovat muutamat muslimi-juttukaverini myös. Tohtori selitti, että edellisellä pääministerikaudellaan hän riitautui Mubarakin kanssa ja sai potkut. Syynä oli että hän halusi penkoa joitakin suuria talousjuttuja joihin oli sekaantunut Muban perhettä. Sehän ei diktaattorille sopinut ja PM sai kenkää. Siksi kansa pitää hänestä. Kenraali Tantawi kuuluu vanhan hallinnon sarvikuonoihin, on samaa korruptioporukkaa Muban kanssa. Ovelaa on että hänet on nimitetty kenttämarsalkaksi sillä aikaa kun en ole ollut valvomassa asioita. Kukahan sen nimityksen päätti ja siunasi. Luulen että oma porukka eli kenraalijuntta vain sopi niin!

Tohtori selitti, että nuoret aktivistit Tahririlla eivät edusta koko kansaa vaan vain pientä osaa siitä. Monet esittävät kantaa, että vaalit ovat oikein ja tarpeen juuri nyt, kun taas activistit haluavat boikotoida vaaleja. Kyseenalaistan sen ajattelun ja pidän huonona taktiikkana olla äänestämättä. Vaalit pidetään kuitenkin, koska valtaosa sitä haluaa, ja siinä activistit antavat turhaan sijaa vanhoillisille voimille kuten muslimiveljeskunnalle. Vaaleissa voi aina käydä niin että pienikin äänimäärä tai sen puute keikauttaa valintoja kummasti.