Pankkiautomaattikierros

 

ATM on automaatin tunnus ja niitähän Luxorissa riittää. Usein niitä on sijoitettu pankkeihin, hotelleihin ja nyt jopa Ragabin poikien kauppaa sisälle. Liekö turvallisuusjuttuja.

Mutta toimivuus on satunnaista kuten tänään. Olimme Abdyn kanssa ostamassa pumppua ja siksi oli autokyyti, mutta homma meni reisille kun ei saatukan rahaa. Jo alkumatkasta oli monessa automaatissa lappu luukulla ja siis ilmeisesti jokin laajempi häiriö systeemissä. Kauppaan ei kortti kelvannut.

 

Cairo Bankissa sentään atm toimi, mutta asiaan päästyä olikin koneesta raha loppu. Näinhän siinä käy, että jos vain muutama toimii, kaikki ottavat niistä ja setelit loppuvat. Abdy arveli että loppukuu myös vaikuttaa. Kyselin miksi niin ja selitys oli että loppukuusta maksetaan palkat.

Joka automaatilla jonka näimme oli useita ihmisiä jonossa ja kaikilla sama huoli – no money.

 

Näin uhkarohkean isän ajavan fillarilla yhdellä kädellä ohjaten vilkkaan liikenteen seassa ja piti pikkutyttöään toisella kädellä sylissä! Hurjaa meininkiä eikä pelaa itsesuojeluvaisto ollenkaan.

Kuulin lisätietoa Putki-Ahmedin kolarista. Sivutieltä oli tullut raktori päätien liikenteen eteen yllättäen ja siinä oli ehkä ollut myös toinen uhri autossa.

 

Kaupungille oli ilmestynyt yhdelle tärkeälle kadulle ja isoon risteykseen iso muistomerkki, jonka on lahjoittanut Saudi-Arabian kuningas ja sen vuoksi oli kadun nimikin muutettu hänen mukaansa. Patsashökötys on lähellä ent. Susan Mubarakin mukaan nimettyä ”kulttuuritaloa”jonka nimi toki on vaihdettu. Samaa reittiä ajetaan lento- ja golfkentälle, mutta nyt on valtakatu aika hiljainen, kun ei ole tulijoita eikä pelaajiakaan. Tästä kulttuurilahjasta ei ole voinut kieltäytyäkään, vaikka olisi ehkä hyvän maun omaavien tehnyt mieli. Pystissä on arabialaista koristelua, iso graniittialusta ja neljä jättiruukkua kulmissa, symboloimassa ties mitä runsaudensarvia.