Nippeleitä 13 sekavia

Taas kadulla eri kokoiset pojat pelasivat fudista. Läheisellä pölyisellä aukealla on myös liikenneympyrä, jota autot ja mp:t kiertävät miten sattuu tai eivät kierrä. Pojat siinä kirmaavat, pallo pomppii ja pöly lentää, pojilla on kivaa. Vanhemmat eivät kanna huolta liikenteen vaaroista. Niitä ei kukaan tunnista. Jo lapsesta kaikki törmäilevät kävellen, fillarilla ja kaikilla mahdollisilla kulkupeleillä, torvet soivat ja vauhti on välillä kova. Mutta tässä risteyksessä en olisi kovin huolissani, vaikka Esta ja myöhemmin Cara ja Terhi pelailisivat. Tosin heillähän ei olisi mitään asiaa poikien seuraan täällä. Tytöt eivät pelaa fudista Egyptissä, ainakaan yleisesti. Sen sijaan olen nähnyt tyttöjä judoasuissa!
* * * * *
+) korjaus ennen kuin kukaan ehtii: Juuri oli kuvavaäläys, jossa nuoret naiset Kairossa juoksivat peliharjoituksissa kentällä. Mietin myös tätä asujuttua kun katsoin tennistähtiä Qaraissa. Naiset ovat tavan mukaan kovin niukoissa ja seksikkäissä asuissa. Mitenkähän se ja nuo fudistytöt sopivat yhteen islamin kanssa? Onko siis vaarana että islamistisen jyrkän linjan tullessa ohjaksiin, kiellettäisiin naisilta tennis ja fudis. Käytännössä molempien pelaaminen on hankalaa peittävimmissä kiuteissa.
* * * * *

Perjantaisinkin korjataan roskia, sinänsä hyvä asia. Mutta onkohan ukoilla vuorotyö, vai milloin roskispojat pääsevät moskeijaan? Olisiko jonkinlaista luokkajakoa havaittavissa?

Taas havaitsin, että liiekenteessä oikealta tuleva väistää. Englannissa käynneistä en muista asiaa, kai sitä on ollut täysi työ selvitä yli kadun Lontoossa. Kummalla on etuajo siellä? Täällähän ratti on vasemmalla ja liikenne kulkee oikealla. Voi silti olla hämmingin aihe sekä eurooppalaisella kuskilla täällä että toisinpäin.

Hannu taas soitti ja se tuntuu kivalta, kun voi välillä puhua suomea. Ensimmäisenä talvena sen puute oli minulle suuri harmi. Viime talvena sain puhua kun asuimme kimpassa Annukan kanssa. Nyt tänne alkaa syntyä pieni siirtokunta, kun Annukka ja Hannu asuvat melkein naapureina ja Hein siinä välissä, samalla kadulla WB:llä. Suomen puhumisen puutetta ratkoinkin tällä blogikirjoittelulla. Se jotenkin tuntui puhumiselta ja olikin herkkua kun joku kommentoi!

16.2 ja sää on kohtuulämmin, sieti kulkea shortseissa ja t-paidassa. Säätieto kuitenkin kertoo että vielä viilenisi noin 10 pv jaksoksi.

Eilen oli taas hieno hetki, kun joku huhuili kadulla nimeä. Sitä tuntee itsensä ihan hyväksytyksi ja yhteisöön kuuluvaksi, kun alkaa kertyä tuttuja. No ei sen kummempaa kuin kenkähuoltaja golfkentältä, jonka olen tavannut useammankin kerran kadulla.

TV:tä katsoen saa jotenkin vaikutelman että Saksassa presidentti on aika viraton ja Angela kyllä pitää tahtipuikkoa tiukasti. Se on tiukin versio parlamentarismia, jota aihetta meillä hiljattain pohdittiin vaalien aikana. Siellä vaan poliitikko eroaa kun luottamus loppuu, meillä ei!

Huomenna mennään katsomaan huivien valmistumista käsityönä. Matka tehdään välittäjän autolla pikku kylään, jossa on jostakin syystä erikoistuttu huiveihin. Mielenkiintoista. Matkan aikana pidetään neuvottelu kanalan rakentamisesta Annukan asunnoksi. Hein varoitti toivomasta liikoja. Olen tehnyt luonnoksen siitä, miten se voidaan toteuttaa, mutta kaikki ei varmaan mene suunnitelman mukaan, niin kuin usein täällä.

Kun Tonava nyt on 30v. jälkeen ensi kerran jäätynyt, nyt ennustetaan pahoja tulvia kun jäät sulavat. Nyt olisi tuhannen taalan paikka tarjota suomalaista osaamista tulvanhallinnassa. Osaakohan meidän viranomaiset markkinointia?  Pelkään pahoin että pohjanmaan jokien sahaukseen kehitetyt menetelmät jäävät Suomen salaisuudeksi. Mitä sitä nyt hyviä kikkoja muille kertomaan – pitäkööt rahansa!

Skypen opettelukausi on menossa. Kyllä senkin oppii, kun aikansa pähkäilee. Ohjelmoitsijoiden perusvika on, että oletetaan kaikki käyttäjät syntyneet hiiri kädessä. Siis ohjelmoijat ovat sukupolven liian nuoria! Mutta kun vanhemmat koodinvääntäjät pantiin kävelemään jo edellisen laman aikoina. Nyt sitten pitäisi ymmärtää ottaa testausvaiheessa riittävän vanhoja ja/tai muuten kokemattomia käyttäjiä. Jo sanasto tuottaa vaikeuksia. Jos ohjeessa lukee vaikkapa sana tili, se voi olla täysin tajunnan ulkopuolella. Mitenkä sitten voisi opettaa nuorisolle muinaiskieltä, siis ennen läppäriaikaa? Ei mitenkään, siispä ainoa keino on ottaa kritiikki vastaan ja pyytää meitä vanhoja testaajiksi.

Miten ihmeessä joku voi väittää että englannin kieli on eräs rikkaimmista?
Joudun jatkuvasti käyttämään kääntäjää ja se paljastaa miten alkeellinen kieli enkku todella on. Hain äsken käännöstä sanalle Within, ja tulos oli taas mielenkiintoinen. Suomeksi sanalle löytyi 5 mahdollisuutta. Vaikka tv-otsikossa kyseessä onkin eräänlainen sanaleikki, mutta kiinnostavaa on, että se voidaan suomeksi kertoa viidellä eri tavalla. Tästä (ja monesta muusta vastaavasta)  vedän rohkean väitteen, että suomenkieli on rikkaampi kuin engelska. Otan vastaan väitteitä !