mutta ASSADin hallitus kaatuu varmasti.

Arabiliiga on antanut suunnitelman, jota sen 18 arabimaata vaatii Syyrian hallituksen hyväksymään. TV:ssä todettiin että yli 3000 kansalaista on tapettu hallituksen toimesta. Verenvuodatus pitää lopettaa ja takarajana on nousevan viikon keskiviikko.

Silloin alkaa 3 pv neuvottelutauko jossa Arabiliitto haluaa neuvotella opposition kanssa jatkosta. Näin äkkiseltään tuntuu siltä, että opposition on aika vaikeata tulla njulki sillä jos neuvottelut katkeaa, ovat esiin tulleet neuvottelijat taas vaarassa. Opposiotio on luonnollisesti myös hyvin hajalla, koska se ei voi toimia avoimesti. Ulkomailla vaikuttavat pakolaiset ovat julkkisuudessa esim Al Jazeerassa, mutta heidän mahdollisuutensa ovat toki rajalliset.

Arabiliitto uhkaa hallitusta sillä että se vetää pois kaikki lähettiläänsä ja myös investoinnit. Syyria lienee aika riippuvainen öljymaiden rahoituksesta ja siksi sen on kuunneltava näitä öljysheikkejä.

Onpa aika mielenkiintoista että nyt tapahtuu joka puolella Arabimaailmassa ja taas olen pääsemässä lähelle tapahtumia. Egyptissä pitäisi olla vaalit syksyn aikana, Libyassa on kaikki sekaisin vielä kauan, Syyria kuohuu jne. Jänniä aikoja eletään ja kun siihen lisää kaiken sähläyksen Italiassa, Kreikassa ja EU:n epävarmuudet. Ei hyvältä näytä missään.