YK:n ihmisoikeuspomo, musta nainen Valerie Amos, kävi istumassa Syyrian johdon eteisessä ja kuvautti itsensä maan ulkoministerin kanssa. Hänen sallittiin pyöriä 45 min. Punaisen Ristin kanssa pahiten pommitetussa kaupunginosassa Homsissa. Saattoi jäädä siihen koko matkan anti, sillä Al Assad on edelleen taipumaton raakuudessaan. Kofi Annan pyörii täälläpäin ja tapailee Arabivaltioiden johtoa. Maat ovat lähes yksimielisesti tuominneen Syyrian johdon sikamaisuudet. Käyttävät toki eri sanoja kuin minä eikä ainakaan suomea. Veikkaan että sikamaista ei voisi edes kääntää arabiaksi.

Jotain alkaa silti tapahtua Syyriassa. On hyvä merkki, että maan hallituksesta ja johtavasta puolueesta on eronnut öljy- ja mineraalialan varaministeri. Hän luki lausuntonsa videolla jonka AJ näytti. Tietysti ministerin piti lähteä maasta, lienee Turkissa. Olisiko tämä suuremman muutoksen alku ja johtaisi samaan kehitykseen kuin nähtiin Libyassa?

Kiinan lähettiläs touhuaa verhojen varjoissa eikä varmana tule julkisuuteen. Toivon mukaan saa jotakin aikaiseksi. Obama on joutunut rauhoittelemaan jenkkien haukkoja, jotka vaativat voimaa peliin. Obama selitti että tilanne on ihan erilainen kuin oli Libyassa, jossa ulkovallat olivat yksimielisiä ja YK antoi luvan pommittaa Gaddafia. Nythän Venäjä ja Kiina sanoi ettei käy.

Iran öljyineen on siellä taustalla ja sinnehän jenkit silmäilevät. Sieltä tuli pätkä jossa sujuvasanainen asiantuntija vakuutti ja väitti, etteivät iranilaiset väsää pommia. Kun hänelle näytettiin kirjallisia todisteita, hän väitti niitä vääriksi. AJ oli jostakin kaivanut hollantilaisia ja saksalaisia dokumentteja, joista selvisi että pommin tarpeita on tilailtu lännestä.

+)  Juuri kerrottiin että joku jenkkisotilas oli pimahtanut täydellisesti Afganistaniussa. Lähtenyt omasta tukikohdasta, mennyt läheisiin taloihin, ampunut 17 viatonta, naisia, lapsia ja 4 ukkoa. Nyt on menossa kamalat protesitit. Jo kuusi muuta jenkkiä on ehditty ampua kostoksi. Solttu palasi tukikohtaan ja otettiin kiinni heti. Miksi kaverit ei estäneet, kun ehkä arvasivat? Mielenhäiriötä veikataan.
++)  tv muistutti jenkkien edellistä totaalista tyhmyyttä. Sikamainen temppu oli kuista taliban-vainajien päälle, vielä tyhmempää kuvat se ja jättityhmyys oli että kuvat tulivat julkisuuteen. Ei ole ihme että afgaanit on ihan raivona jenkeille. Ei siinä paljon sympatiaa voi olla vaikka ollaan muka "aseveljiä". Kansan on vaikea ymmärtää tällaisia totaalista tyhmyyttä ja epäkunnioitusta maan tai minkään sivilisaation tavoille.
Karzai on liemessä ja nimittikin viimeistä tempausta barbariaksi, oikein sanoi.

 

Jenkkien hölmöily niiden koraanien polttamisessa Afganistanissa on nyt aiheuttanut mielenosoituksen myös Turkissa. Siellä poltettiin USAn lippuja ja huudeltiin kovasti kostoa sille suunnalle. Hoida nyt tällaisessa sotkussa maailman asioita, miettii Barak O. Kun tärkein naapurimaa osallistua Syyrian siivoamiseen, onkin käärmeissään pyhien kirjojen poltosta, ei sieltä helpolla tukea tule. Se polttohomma oli tosi suuri hölmöys, sillä kaikki muslimit ovat raivoissaan.

Vaikka iranilaiset eivät ole arabeja, hekin ovat pääosaltaan muslimeja. ”Suuri saatana” saa huutia kun sen pojat törttöilee. Kun sota on jatkunut 10v. on kai selvää että miehet parhaasta päästä on käytetty ja aina vaan heikompaa ainesta joudutaan värväämään jenkkien takamailta. Siinä sitten älyllinen tasokin laskee. Onnistuivat vielä pommittamaan hengiltä 24 Pakistanin sotilasta ja heidän omalla maallaan. Siellä porukka on kanssa kiivasta ja muslimeita ja löytyy atomipommeja heiltäkin. Ja maan tilanne on aika sekava ja hallitus heikko. Jenkit ovat vuosia käyttäneet roppakaupalla taaloja ostaakseen Pakistanin kiltiksi, mutta onnistuminen on eri juttu. Pakistanin lojaalisuutta on nyt kovasti koeteltu näillä tempuilla.

Väittävät että suurin osa jenkkisotilaista vetää heroiinia, kun sitä saa joka kulmalta. Afganistanhan on maailman johtava maa ooppiumin viljelijänä ja siellä osataan sen muuttaminen huumeeksi. Sota Al Qaidaa vastaan on niin hermoille käyvää, että jotakin vapautusta siihen kaipaa jokainen varmaan. Ja lopputuloksena kaikenlaista hölmöilyä, josta sitten kärsii koko maailman rauha. Huumereitti Eurooppaan kulkee Iranin ja Turkin kautta.

Aika rankkaa herjaa huusi jokin vuosi sitten tämä Iranin Ahma... kun hän kansankokouksessa karjui, että Israelin valtio pyyhkäistään kartalta. Se on kyllä tosi iso kivi kengässä Netanjahulla ja pelko lienee läsnä kaikilla juutalaisilla. Heillä on vahva lobby jenkeissä, joka piti jokavuotisen suurkokouksensa juuri silloin kun Neta... kävi siellä. Se lobbausjärjestö käyttää jenkkien poliitikkojen maasutukseen ja painostukseen 3 miljoonaa taalaa joka vuosi. Se olikin siellä kun Neta piti sen vahvan uhopuheen ja uhkasi pommittaa Iranin laitokset nuuskaksi.