Kirjoitin jo 31.12.2011 Qatarin erikoisuuksista, lukaise.

Siellä pelataan fudiksen mestaruudesta 2022 ja nyt rakennetaan uutta hienoa stadikaa. Sen pitäisi käyttää aurinkoa hyväkseen, ainakin sitten valaisuun sitä tarvitaan, kun pimeys tulee klo 18 aina. Tosin aikaero on eduksi, sillä siellä on jo ip kun Eurooppa heräilee.

+)   nyt sinne kerätään taas suurta golfturnausta ja palkinnot lienee tavan mukaan ruhtinaalliset !

Qatarin rahoittamalle TV-kanava Al Jazeeralle on annettu aivan vapaat kädet uutisointiin. Sille pitää nostaa hattua (tai turbaania) sillä harvalla öljyvaltion diktaattorisuvulla on niin avara ajattelu. Nyt AlJaz kertoo, että satadionin rakentamisen työolot ovat kurjat. Viime vuoden tiolannetta selvitti kansainvälinen työjärjestö, kai ILO ja totesi että ehdot on sikamaiset. Qatarilaiset eivät itse lapioon koske, eivät osaisikaan kai, kun ei juuri ole tarvinnut työtä tehdä 1900-luvun alulta asti kun öljyä on löydetty lahdelta.  Rakennushommissa ahertaa porukkaa joka puolelta, ilmeisesti paljon myös egyptiläisiä. Mutta suuri osa porukasta tulee pidemmältä Aasiasta, Filippiineiltä, Malesiasta ja muualta idästä.

Nyt 2022-toimikunta vakuuttaa panevansa olot kuntoon. Sen on varmaan pakko jotakin kohentaa, sillä arabikevään paineet tuntuvat tässäkin. Vaikka arabit eivät välittäisikään tapella parempia työoloja noille muille porukoille, muutos on silti kattava. Pelko öljytulojen ja muun hunajan menetyksestä ajaa sheikit muutokseen. Hieno juttu kansan kannalta. Eläköön vallankumous kaikkialla.