Huipulta jyrisee

 

Eilisessä ajankohtaisohjelmassa meikäläiset huippupoliitikot totesivat, että tämä Putinin haave suuresta ja mahtavasta onkin itse asiassa perivenäläinen asenne ja siksi sille törkypolitiikalle on niin vahva tuki kansan keskuudessa. Venäläinen kansanluonne on ylpeä ja itsetietoinen ja vuosisadat ovat opettaneet kansaa luottamaan kulloiseenkin käskijään, joka on nostettu jalustalle ilman epäilyksiä ja kysymyksiä. ”Meidän keisari on paras ja me olemme paras kansa” lienee ajatuksen kulku. Olisi siinä meikäläisille opiksi otettavaa, ettei aina olisi suomalaisella päällimmäisenä ”mitähän ne meistä ajattelee?”

 

Skotit sitten päättivät pysyä turvallisessa kansainyhteisössä ja Elizabethin helmoissa. Olisikin ollut kova loikka itsenäistyä, varsinkin kun suunnitelmat olivat kovasti auki. Ei ollut valmiita vastauksia kysmyksiin, kuten mikä on uusi valuutta? Miten hoituu puolustus? Liitymmekö EU:n ja Natoon? Öljytulot versus sossuturva? Korot versus eläkkeet ja asuntovelat?

Cameron meni peloissaan lupailemaan hiukan liikoja skoteille ja nyt ovat muut saarivaltion osat hämillään, miten niiden oikeuksia kohdellaan vai maksavatko Wales ja Pohjois-Irlanti yms enemmän kuin skotit. *) Voi olla David vielä lirissä sisäpolitiikassa ja koko maa menee aikamoista hullunmyllyä. Miten sitten käy jos kansa äänestää eroon EU:sta ensi vuonna?

*) kirjoitin tämän aamulla kunnes sitten iltauutiset kertoi, että juuri niin kävi, että Cameron joutui lupaamaan tasapuolisuutta muillekin alueille. Hyvä niille !!!

 

k%C3%A4mpp%C3%A4%20ja%20kev%C3%A4t%20201

Kuva ei mitenkään liity juttuihin, onpahan vain muisto kesästä ja esimerkki, miten oli tehokasta mainostus Vihdin Luonnon lepakkoretkelle Wuosisatamarkkinoilla. Kun antaa retkelle nimeksi "lepakoiden hääyö" saa huomiota ja liikkuminen väen keskellä sai huomiota myös tervejalkaisena edelliskesinä. Retkelle yöllä lähti 23 kiinnostunutta.

 

Meillä hallitus sitten repesi ydinvoimalla ja eduskunta pääsee pähkäilemään mitä tehdä Rosatomin tai siis Fennovoiman hankkeen kanssa. TV haastatteli Putinin entistä neuvonantajaa Illarionovia, joka maalasi näkymiä, miten ”Putler” ehkä katselee Suomessa asuvien venäläisten ja venäläisiä sukujuuria omaavien etuja loukattavan ja päättää puuttua asioihin. Kyse on myös siitä, haluaako Suomi leimautua atlanttiseen länsikulttuuriin vain slaavilaiseen itäiseen, sanoi tämä nyt USA:ssa touhuava mies. Merkillepantavaa on, miten moni entinen Putinin mies ja avustaja on kääntynyt häntä vastaan poliittisesti. Ovatko nähneet muutoksen ja suuruudenhulluuden loisteen. Vai onko Vladi itse antanut kenkää miehille, jotka ovat toppuutelleet ja puhuneet järkeä?

Tekosyyksi puuttua meidän asioihin voisi riittää Bäckmannin idiootit puheet tai mikä tahansa provokaatio. Keinoksi painostaa voi sitten ottaa vaikka atomivoimalan polttoainehuollon tai varaosien puutteen. Siinä ei tarvitse sitten ajaa edes rautaa tai valkoisia rekkoja rajalle, kunhan levittelee käsiä, nitsivoo ja soromnoo.

Katso linkistä toinen mielipide paremmalta kirjoittajalta

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/09/20/hallituksen-haave-putin-on-kiltti-voimalakauppias/201413029/12

 

Jyrinää kuuluu edelleen myös asunnon katolta, jossa on lauennut jo toinen huippuimuri ja pitää kaameaa meteliä. Kun olen ainoa joka valittaa, saan kohta kumman maineen, joko tarkkakorvana tai valittajana, kun muut asukkaat eivät enää kuule eikä näe. Onneksi sähkäri kävi toteamassa, että taas meni laakeri ja jyrinä toki kuuluu asuntoihin asti, runkoäänenä.