Telkkarista nappasin tiedon että Kairossa on osoitettu mieltä, nytkö se sitten alkaa? Ovat hiukan vetäneet henkeä ja nyt saaneet asioita organisoitua, FB ja Twitter? Luulen, että levottomuus voisi hyin levitä Alexandriaan, tuskin kovin voimakkaana tänne tai Assuaniin. Vaikka leimahtaisikin, en usko että esim lentokentillä tapahtuu mitään.

25.1.2011 voi jäädä Egyptin historiaan, sillä päivä oli FB sivun otsikko, eli niin kuin yllä arvelin, "some" toimii tässäkin kampanjassa työkaluna. Kerrotiin, että paikallinen puhelin- ja nettioperaattori Etisalat on sulkenut Twitterin käytöstä. Itse en siitä mitään tiedä, siis Twitteristä. Tv haastatteli egyptiläistä kollegaa "bloggaajaa" joka kuvasta päätellen on samaa ikäluokkaa kuin minä. Hän kertoi, että heillä on vielä käytössään muita tekniikoita, joilla pitää yhteyttä porukoihin. Ei hallitus voi estää tällaista liikehdintää millään kielloilla tai tempuilla. Ennustan että tästä se lähtee ja Mubarak lentää kohta ulos. Tämä haastateltu sanoikin, että jos ei huomenna, jos ei ensi viikolla niin sitten ensi kuussa. Onhan se nähty monessa maassa, että kansan vihaa ei voi vastustaa.

Jos ei Aj Jazeera näy, sen lähetyksiä voi katsoa netissä ja olla siten paremmin ajan hermolla. Luulen että Suomen media ei ihan ehdi mukaan, kun eivät ole näkemässä tunnelmia täällä.

Nyt on vähän kehno olo, otin lääkettäkin ja lepäilen, mutta huomenna kuulen lisää ja jos tuntuu siltä, että täälläkin lähtee liikkeelle mielenosoituksia, menen katsomaan. Luultavasti ne olisivat Luxorin temppelin aukiolla. Täällä kun ei ole oikein sellaista valtion virastotaloa, jonne mennä karjumaan. Kuvernoraatin talo rantakadulla on toinen mahdollisuus, mutta se katu on niin helppo sulkea, että siinä ei olisi järkeä mielenosoittajien kannalta.

Luulen että mielenosoittajat ovat liikkeellä päivällä, jotta tv saa hyvää kuvaa. Ja työttömiä marsseille täällä riittää myös päivisin.