Uskontojen liepeillä

 

Sain vinkin kiinnostavasta sivustosta:

http://egyptianstreets.com/2014/08/25/egypts-top-islamic-authority-do-not-call-it-the-islamic-state/

ja siinä julkaistusta jutusta, joka oli samaa mieltä kuin minä jo kai viikko sitten sanoin. Älkää kutsuko fanaattista ISIS kapinajoukkoa nimellä ”...Valtio” kun se ei sitä ole. Se on näiden pöyristyttävien terroristien haave kalifaatista, joka ei nyt toimi ja uskoakseni ei koskaan toteudu. Tämä nimitysjuttu on osoitus media oman kritiikin tasosta, joka on uskomattoman matala. Julkaistaan kaikki mitä netistä löytyy – laiskuutta.

 

Toinen uskontoihin liittyvä uutinen oli, että Egypti on julistanut pannaan meidät ateistit. Kiellolla yritetään hillitä jumalattomuudesta puhumista. Aika kummallinen ristiriita, että toisaalla yritetään hillitä tai panna kuriin fanaattisia jihadisteja ja samaan nippuun toinen äärilaita, joka ei usko mihinkään yliluonnolliseen jumaluuteen. Onneksi ei passeissa vielä ainakaan ole merkintää uskonnosta, että kai pääsen maahan. Mikähän määre olisi sopiva meikäläiselle darwinistille?

 

Tätä äärimuslimien rökittämistä oli viime päivien tempaus, jolla kuritettiin Libyan jihadistien joukkoja pommittamalla näitä ilmasta. Hommaan oli hankittu modernia kalustoa, kai parasta jenkkien lentovehkeitä UAE:stä eli Arabian niemimaan pikkuvaltiolle rekisteröityjä koneita. Oliskohan merkki siitä, että Egyn ilmavoimien koulutus ja kalusto on jäämässä vanhaksi? Operaatio oli kuitenkin Egyptin junailema ja lennot tehtiin Egyn kentiltä Libyaan. Jenkit taas närkästyivät että arabit tohtivat ryhtyä tappotöihin ilman heidän lupaansa.

 

Alussa mainittu sivusto on avattu 2014 joten kun olen ollut kiireinen koko kevätpuolen tämän kämpänvaihdon kanssa ja nyt toistaitoinen jalkapakettina, on tiedon etsintä jäänyt vähemmälle. Huomasin vaan että tarmokkaat naiset Sörnäisistä olivat jo sivuston löytäneet!