luxor 110.2010 ostopaikat

 

Nyt löytyi Luxorin parhaat kaupat turistin kannalta. Helppo löytää näillä ohjeilla, kiinteät hinnat näkyvillä meikäläisin numeroin. Kaupat ovat siistejä ja tavarat hyvin esillä. Kassakone nappaa hinnat viivakoodista, ei huijausmahdollisuutta. Hintataso asiallinen, sama kaikille.

1) Hedelmät

Kaupan osoite Al Marwa st 19 ja nimi Al Attar. On niin uusi, että taxit eivät ehkä tiedä, mutta tietävät Omarin. Sivukuja lähtee Medinakadulta Televisiokadulle päin kulmasta, jossa on Valentino-vaatekauppa. Se taas on ennen OMAR-market kauppaa, jos kävellään poliisiasemalta päin, josta matkaa noin 5-6 minuuttia kävellen. Kauppa on kulmasta n. 100 m ja vasemmalla. Jos katsot taaksesi, näet kaksi mainosta talon seinässä Mediakadulla: SYLVIA TOURS ja ALBATROS Tours. Varma tuntomerkki. Pari porrasta kadulta, lasiovet. Todella siisti ja selkeä, kaikki hinnat esillä, tavara hyvän näköistä ja tuoretta. Hinnat samaa tasoa kuin katukaupassa, mutta ei tarvitse tinkiä, kukaan ei hätyytä.

2) Ruokatavarat, kuivat ja tuoreet

Kauppa löytyy kadulta, joka lähtee OMARin jälkeen vasemmalle. Ainoa kohta missä liikenne saa kääntyä vasemmalla Medinakadulta. Katu johtaa Morris hotellin ohitse rantakadulle. Ennen Morrisia, noin 200 m tätä katua Medinakadulta lähtien. Taxit tuntee paikan.

Cash and Carry kauppa on oikealla puolella, muutama porras katutasosta. Lasiovet, siisti ja asiallinen, hinnat esillä. Runsaampi valikoima ja ehkä alemmat hinnat kuin Arkwrightissa. Myös liha-juustotiski.

Hintamerkintähavainto aasinrattailta oli, että banaanien hinnaksi oli merkitty 250, joka onkin piasterihinta, siis meikäläisittäin ajatellen 2,50 kg. Kannattaa heti opetella arabian luvut, se tekee asioita helpommaksi, jos nyt yleensä haluaa itseään hauskuuttaa torikaupassa.

3) Take avay, lämmitä kotona

Hyvää, siistiä palvelua ja kasvisruokaa saa Medinakadulta, Omaria vastapäätä olevasta kulmakahvilasta. Nimi Shams Al Aseel. Yläkerrassa pöytiä, ostaminen alakerran lasivitriineistä. Tuoretta, sillä ruoka tehdään vieressä, kadulla. Kun kaikki on uppo- tai uunipaistettua ja käsitellään kauhoin ja hanskoin, voi olla aika rauhassa basillikauhulta. Rahaa käsittelee kassa erikseen. Tarjolla erilaisia piirakan tapaisia, perunasta tehtyjä leivonnaisia, kuorrutettuja kukkakaalipalasia, tietysti falafel-pyöryköitä, kaikkea hyvää, lähes kasvista kaikki. Perunan sisälle tai sen kanssa mössöttynä tarjotaan juustoa, kanamunaa, lihaa jne. Vihannespiirakka näytti sisältävän porkkanaa, perunaa ja jotakin vihreää. Edullista ja hyvää.