Energia on elinehto kaikille

Atomeita särkemään - päätäkin eräillä

Jossakin Talentumin lehdessä haastateltiin Fennovoiman pomoa. Moni potentiaalinen osakas pelkää Putinin hallintoa, joka suoraan määrää Rossatomia, jonka valtio omistaa.

Miltä tilanne vaikuttaa, jos ydinvoimalapäätökset siirtyvät? ”Rehellisesti sanoen: meidän kannaltamme asian vetkuttelussa ei ole mitään mieltä. Jos lupa-asia siirtyy epävarmaan tulevaisuuteen, Fennovoima voi panna pillit pussiin. Ei meillä ole mahdollisuutta eikä rahaa odotella sitä, koska mahdollinen päätös tehdään. Nykyisen eduskunnan pitää ehdottomasti tehdä tämä päätös ensi syksynä”, Ottavainen sanoo.

Lentoyhtiöiden ahdinko on kumma juttu

Blue1 vähentää rajusti henkilöstöä. SAS on tappiollinen ja siksi karsii väkeä tytäryhtiöstään ja vähentää sen lennoista yli puolet. SAS hakee edelleen pelastusta fuusiosta eurooppalaisten yhtiöiden kesken, mutta vaikeaa on. Finnair kärvistelee tappioissaan.

 

Sitä vastoin Persian lahden lentoyhtiöt kasvavat ja kukoistavat. Miten kummassa ne sen tekevät? Saavatko esim valtion subventoimaa polttoainetta vai ovatko palkat niin paljon alempia.

Qatar Airways, Emirates ja Dubain yhtiöt kasvavat, ostavat uusia koneita kymmenittäin ja laajentavat verkostoaan. Nämä pikkuvaltiot sijaitsevat ihan lähekkäin ja kentät ovat lirissä sen tähden, sillä ruuhkat ilmassa lisääntyvät. Onkin kumma, että nyt vasta ovat sheikit ruvenneet miettimään yhteistä alueellista lennonjohtoa.

 

Kyllä jokin yhteinen suunnitelma olisi ollut tarpeen jo kauan sitten, mutta keskinäinen kilpailu lienee estänyt järjen käytön. Jokainen kenttä on jo nyt tuplasti suurempi kuin Seutula ja suunnittelevat vielä tuplaavansa liikenteen. Esim Emirates tavoittelee 50 milj. matkustajaa ja Qatar avasi uuden viihdekeskus – lentokenttäterminaalin. Tilanne siellä on kuin meillä olisi Turussa ja Tampereella jättikentät Seutulan lisäksi ja niissä kussakin 50 milj. kävijää vuodessa. Yhtiöt tavoittelevat reittejä myös pohjolaan mutta varsinkin Afrikkaan, jonka nousevat taloudet kutsuvat öljytaaloja.

 

Kaasupulaa ja tarjontaa

EU ei rahoita tuplahankkeita, josta Suomen ja Viron toimijat olivat alustavasti sopineet. Tuhlaustahan olisi rakentaa näin lähekkäin isot kaasuterminaalit. Sen sijaan EU lupailee tukea putkelle, jolla kaasua kuskattaisiin Suomenlahden alitse, kun vain toinen terminaali rakennetaan. Järkipuhetta.

 

Toinen hyvin mielenkiintoinen hanke on tunneli Tanskasta Saksaan. Se rakennetaan jättimäisistä elementeistä, jotka valetaan maalla ja hinataan paikalleen, missä ne upotetaan meren pohjaan ja liitetään yhteen. On mielenkiintoista miten elementit siirretään maalta mereen. Arvaan, että elementtien päät suljetaan merimatkan ajaksi, jotta aukoissa oleva ilma kannattaa 100m pitkän ja tolkuttoman painoisen mötikän. Siihen tunneliin saisi sen kaasuputkenkin osaksi.

 

Tässä ollaan samanlaisen ongelman edessä, jonka faaraoiden arkkitehdit ratkoivat aikanaan Egyptissä. Sielläkin valtavat kivipaadet kuljetettiin ensin satoja kilsoja Niiliä pitkin Assuanista alavirtaan Gizaan ja siirrettiin sitten korkealle pyramidiin. Ei taitaisi joku Hartela tai Lemminkäinen selvitä urakasta?

 

Nyt sitten alkaa pohdinta, voitaisiinko samoja elementtejä käyttää tunneliin Hki-Tal, kun niiden lohkojen hinaaminen Tanskasta ei kai olisi ylivoimaista. Jossakin muistan hinnaksi arvioidun 8 miljardia Suomenlahden alittavalle tunnelille. Kun sen etuja lasketaan yhteen, voisi hanke lopulta ollakin kannattava. Onhan kanaalin ali kulkeva reitti Lontoosta Pariisiin ollut hieno hanke. Näin toteutuisi Räävelin kaksoiskaupunki helposti ja virolaiset pääsisivät nopeasti rakennuksille Suomeen ja meikäläiset viinaa ostamaan.

Ettei vain olisi hankalaa siksi, että siellä pohjalla kulkee jo kaksoiskaasuputki, jolla Venäjä myy maakasua Keski-Eurooppaan. Tulisi ehkä pieni mäennyppylä siihen tunneliin.

 

Pullokaasu maksaa Suomessa poskettomasti. 11 kg teräspullon täyttö 23€, kun samasta maksoin Luxorissa 4€, kaasupulan aikaan max 7€. Hinnan selitykset ovat aika onttoja ja silti uutinen kertoi, että hinta on meillä laskussa. Varaa laskuun olisi!