Kiinnostavasti ovat mamut meillä nousseet edustustasolle monessa joukkuelajissa, jotkut myös juoksulajeissa. Fudiksessa se on luontevaa, sitä kun harrastetaan aina ja kaikkein kurjimmissakin pakolaisleireissä. Erittäin hyvää apua onkin viedä palloja leireille. Sen versiota on joku harrastanut ja vienyt tuhansia palloja Afrikan köyhiin maihin. Voisi sopia mulle jos olisi varaa siihen.

 

Jäällä touhuaminen on niin erilaista, että vain yhden mustan olen nähnyt jääkiekossa, mutta ei se mikään tappio ole lajille, joka perustuu kaikenlaiselle kurjalle, tappeluille, koiruuksille. Vastine entisaikojen roomalaisten kansanhuveille, areenatappeluille, joko orjien pakosta tapella kuolemaan asti vastakkain tai sitten eläintaisteluille. Kaameinta niissä toki oli panna aseettomat kristityt petojen raadeltavaksi. Se vaihe oli toki lyhyt ja niinhän se sortui Rooma. Onko tämä jäätappelu oire nykyelämän viime hetkistä?

 

* * *

Ainakin ovat enteet pahat, kun lukee ja kuulee analyyseja IPCC:n raportista. Vielä tämänkin jälkeen taas joku hassu on kehdannut väittää vastaan. Se on jo aikamoista toiveajattelua. Kohti katastrofia ollaan menossa ja yllättävän kovaa vauhtia. Olihan se jo ennustettu, mutta vauhti yllättää monet. Mun kakarat jo tulee kokemaan muutokset ja lapsenlapset joutuvat siitä kärsimään. Niin nopeaa on muutos. Aluksihan muutos on Suomelle eduksi, mutta kun kasvillisuus ei ehdi mukaan muutokseen, sitä ei voida hallita. Ainoastaan (tuho)hyönteiset pääsevät mukaan ja tekevät pahojaan.

 

Ilmastoasioista hyvä juttu, toivottavasti ns. ”skeptikot” lukisivat

https://mail.google.com/mail/ca/?ui=2&shva=1#inbox/1418922273d3678f

 

* * *

Sain eilen Hannulta tietooni uuden numeron Päiville Luxoriin, mutta ei taida kuuluvuus olla paras mahdollinen, kun ei puhelu pelitä. Tekstarit toivottavasti suihkii?

No sitten jo toinen puheluyritys onnistui, mutta Pädekin oli todennut jonkin kumman muutoksen linjoilla, sillä ensin kuului arabiaa naisen äänellä, sitten pikku musiikkipätkä ja vasta sitten hälytti. Totesin vaan, että sotilashallinto on ruvennut jenkkien kanssa kuuntelemaan ulkomaanpuheluita. Kun maassa on epävarmat olot niin on pelkoa ulkomaisesta salatouhusta? No eihän me olla uhka Egyn valtiolle.

 

Päivi vaan purki minulle monta minuuttia kokemustaan tv-ohjelman mökkiremontista, jonka työporukka oli ollut ihan ammattitaidotonta ja yritti vaan tehdä feikkiä jälkeä. Olipa kokemus, jonka tulos nähdään joskus ensi keväänä, kai MTV3 sarjassa ”pientä mökkiremppaa” tms.

 

Luxorissa on kaunista ja rauhallista. Kuulemma Sinuhetalossa on ollut porukkaa jotakin touhuamassa, kun Päivi on siitä ohi kulkenut. Ehdotin että menisi katsomaan miten puutarha voi ja veisi terveisiä.