Selkävaivoja

Syksyllä ennen lähtöä kävin Roopella hoidattamassa selkääni pari kertaa. Se on vaan niin kallista ettei siihen ole varaa kuin hätätilassa. Selkä on toiminut hyvin koko talven, mutta nyt kävi köpelösti, kun nostin 15kg painavan vesilaatikon pihalta sisälle. Ei auta lepo eikä särkylääke vaan onneksi kun pääsen kotiin pian saan sen taas asiantutevaan hoitoon. Mietin vaan että pitääkö mennä Pasilaan sille kunnon niksauttajalle vai saamaan akuhoitoa Roopelta.

Vatsavaivoja

ei ole ollut kuin yhden kerran ja siihen auttoi uusi vahva lääke, BAYERIN Ciprobay, joka on saatavissa pharmasiasta helposti. Joku suomalainen lääkäri oli täällä käydessään sen keksinyt ja todennut että kotimaassa se on reseptin takana. On kai jokin antibiootti, mutta käyttöohje on niin surkea, ettei selviä kuin se, että 12 tunnin välein otetaan niin monta kuin lääkäri määrää. Kun sen sitten itse-tohtori määrää, niin Paavon opein otetaan yksi ja se on siinä.

Kielivaivoja

Olen oppinut ihan vaan käytännössä muutamia arabian sanoja, viimeisin oli muskela = ongelma. Tuli tietysti usein esiin kun meillä selviteltiin syytä siihen ettei vesi lämmennyt odotetusti.

Muutama tässä pyörivä heppu on myös osoittanut halukkuutta oppia englannin sanoja ja edistynytkin kovasti. Halu ymmärtää on hyvä ope. Useimmat egyläiset eivät erota käsitteitä sinä-minä vaan sotkevat ne. Johtuuko jotenkin arabian kielen rakenteesta?

Lämpövaivoja

Nyt on alkanut kelit lämmetä niin, että keskipäivällä ei ole haluja lähteä liikenteeseen ollenkaan. Meidän aurinkokeräimelle tuli niitä käänteisesti, eli se ei saanut vettä edes sille tasolle mitä ilma oli. Saamarin saksalainen putkimateriaali, joka eristää liian hyvin.

Ilmavaivoja

On ollut ainakin kovasti palloilla, sillä yhtään ilmapalloa ei ole näkynyt, vaikka lentolupa on annettu kuun alusta. Ei ole ylös taivaalle halukkuutta edes paikallisilla, vaikka arvaan että nyt lennon saisi halvalla. Täällä maankamaralla vaivoja on tavanomaisesti eli ”lähes aina”.

Matkavaivoja

Tuli esiin siten, että Annukan ja Hassaninkin junamatka oli ollut niin uuvuttava, että peruimme sen junaidean. Nyt on sitten toinen riesa, eli huonot aikataulut. Kun kotimaan lennollekin pitää ilmoittautua 2t ennen, on lentokin matkamuotona rasittava. Kun aikataulut ei sovi yhteen, on otettava vielä yöllä huone muutamaksi tunniksi tutusta Romasta eli 16 pv ollaan Kairossa ja taas lyhyt yö ja varhain aamulla 17 pv kentälle. On sittenkin viisasta ottaa oppia Päivin reitistä, jossa Lufthansan koneilla tullaan 13t ja ollaan Luxorissa jo yöllä tai toisinpäin. Vaikka lento maksaa enemmän, säästyy turhilta kuluilta taxeihin ja hotelliin. Minähän en edes viihdy Cairossa erityisemmin.