Atomit ja väitteet sinkoilee

 

Vapaavuori on ollut nokkapokassa vihreiden kellokkaiden kanssa. TEM tietysti tukee virallisesti ministeriään, mutta siellähän osa porukasta on asianosaisia, sylttytehtaan väkeä.

Puolueettomat professorit asettuivat kriittiseen ryhmään ja siis komppasivat Niinistöä ja Hautalaa. Lainoppineet toteavat että Vapis on ollut jäävi esittelemään noita ydinvoimalupia.

 

Onhan kuvio aika erikoinen ja koko jupakka kertoo siitä, että Venäjän kanssa kiemurat ovat jänniä ja niihin ei nykysuomalaiset poliitikot osaa sovittautua. Onhan se ihan posketonta, että valtioiden välisen sopimuksen toisen valtion puolesta allekirjoittaa firma, tässä tapauksessa Rosatom. Lue ajatuksella allaoleva uutisjuttu ja sen sanonnat.

"Loviisan ydinvoimala on toiminut ilman ongelmia yli 30 vuotta Suomessa. Tämä puhuu venäläisen teknologian luotettavuuden puolesta. Rosatom kiinnittää paljon huomiota turvallisuuteen ydinvoimaloiden suunnittelussa ja rakentamisessa. Olen varma, että yhteisprojekti Hanhikivi, jossa käytämme venäläistä teknologiaa, tulee olemaan menestys, Vapaavuori lausui Rosatomin englanninkielisen tiedotteen mukaan helmikuussa.

Kyllä juttu paljastaa sen, että vahva epäilys puolueellisuudesta on perusteltu jos Vapaavuori on noin sanonut. Tässä kohtaa on peruste epäillä, että hän on ottanut jo helmikuussa kannan joka suosii Fennovoimaa."

 

Suomi ottaa ison riskin siitä, että energiahuollosta päätetään Kremlissä. Äsken juuri radiossa todisti Stefan Vallin, että nyt olemme liikaa riippuvaisia Venäjän tuonnista. Miten ihmeessä se riippuvuus vähenee sillä, että Fennovoiman polttoaine tulee Venäjältä? Rosatom on pelottava kumppani siksi, että Putin ja klaaninsa suoraan pomottaa firmaa ja se on samalla suuri konserni, joka vastaa maan atomiaseesta, uraanin kaivuusta ja koko ketjusta. Mutta kriisien tullessa ratkaisut sanelee politiikka, ei kauppa.

 

Hyvään suuntaan tilannetta Suomessa vie uudet suuret tuulipuistot, joita on rakenteilla. Aina nämä ydinvoimamiehet väittävät, että tuuli- ja aurinkovoima ovat huonosti kannattavia ja tuottavat energiaa väärään aikaan. Silti niitä molempia rakennetaan joka puolella maapalloa, myös Kiinaan. Maa on tekemässä jätti-investoinnin sähköautojen latausverkkoon sekä avannut päästökauppaan omat sisäiset markkinat. Kiinakin on herännyt, josta yksi osoitus on, että Peking luopuu kokonaan hiilivoimasta vuoteen 2020. Se pakko tulee tosi kehnosta ilmanlaadusta, joka taas johtuu pääkaupungin epäedullisesta sijainnista vuorten ympäröimässä laaksossa, josta tuuli ei puhalla savuja pois.