Nummelasta puuttuu esiintymislava

 

Moni tilaisuus on kärsinyt puuttuvista puitteista, juhlat sijoittuvat vääriin paikkoihin asujien kannalta ja melu vaivaa. Vihtiä pienemmissäkin kunnissa on varattu alue ja tekniset puitteet kuorojen, orkesterien, nuorisobändien jne esiintymisille. Aina on tilanteita ja tarpeita vapaaehtoistyön tukemiselle ja vähintä mitä kunta voi tehdä on tarjota puitteita kansalaistoiminnalle.

 

Kun nyt suunnitellaan Pajuniityn koulukeskusta ja urheilupuistoa, näitä asioita pitää miettiä. Esimerkkinä voidaan käyttää Kuoppanummen koulurakennusta, jonka kaksi suurta sisäänkäyntiä ovat kuin esiintymislavat, mutta niitä ei sellaisina voi käyttää, tai ainakin paikka asutuksen keskellä on huono.

 

Koska esiintymisten meluhaitta on asutukselle suuri, pitää paikka ottaa huomioon sekä kaavoituksessa että teknisessä suunnittelussa. Pajuniityssä meluvallit voidaan varmaankin rakentaa suojaksi vastapäiselle radan taakse suunnitellulle alueelle, kunhan se ajoissa otetaan huomioon. Muutoin melusta on vähän haittaa, kun matkaa asutukseen on riittävästi ja urheilualueet voidaan ottaa osaksi yleisötilaa.

 

Asia on tärkeä ja vaatii huomiota riittävän varhaisessa vaiheessa.