Seinämaalaukset

 

Lähdimme Jannen ja Mirvan kanssa Luxorin puolelle. Minun piti hankkia lento Luxor-Cairo ja sainkin sen edullisesti, vain 330LE. Se oli erikoistarjous jota ei voisi vaihtaa ilman lisämaksua, mutta en aio muutellakaan.

015-normal.jpg

Otimme vossikan lauttarannasta, päätarkoituksena oli antaa ensikertalaisille tuntuma siihenkin, joka on yksi Luxorin erikoisuuksista. Toinen syy oli että oltiin menossa katsomaan ja kuvaamaan noita vallankumouksen innoittamia kuvia, joita on aika monissa aitamuureissa. Valitettavasti oli jo yksi hyvä jakso maalattu yli ja kadonnut taitavat työt ikuisesti.

IMG_5492-normal.jpg

Vossikat tarjoavat joka puolella kyytiä nyt pohjahintoihin ”5 puntaa mihin vaan!” mutta aina matkan jälkeen alkaa hirmuinen ruinaus lisähinnasta ”anna hevoselle tippi, se ei ole saanut ruokaa pariin päivään!”. Tämän tietäen tarjosin heti 15LE ja siitä sitten pidettiin kiinni kun ruinaus alkoi.

LUX%20EAir-parturi-katutaide%20006-norma

IMG_5511-normal.jpg

EB%20ostosretki%2Bvisa%204.11%20001-norm

2.11.Malak%2BRitz%20013-normal.jpg

IMG_5510-normal.jpg

Näiden kuvien ymmärtäminen ei ole ihan helppoa, sillä niihin liittyy paljon tarinaperinteitä, satuja ja uskomuksia.

Taalapussi on toki helppo ymmärtää.

 

Vielä käytiin Mahrusin kyydissä ruoka- ja juomaostoksilla. Tuli samalla vahvistettua pariskunnan kyyti kentälle lauantaina ja minäkin kerroin että tarvitsen kyydin 3 viikon päästä.