Jääkiekon MM iltana oli maassa enemmän Sveitsin ystäviä ja kannattajia kuin koskaan. Kun oli se jäätappelun loppumatsi.

Tänä keväänä on huushollissa näkynyt minulle uusi ötökkä, iso musta hämäläisen häkki. Niitä olen poistanut jo lukuisia. Äiti kun ei siedä niitä ja eihän ne kivoja ole, isot ja nopeat vilistäjät. Kiinni ei saa ja ulos vieminen ei auttaisi.

IMG_0100-normal.jpg

Kuvan terävyys ei ole paras mahdollinen, sillä se pitää ottaa nopsasti. Gekko pitää paritteluaikaan kovaa naputusta, kuin kiviä löisi yhteen.

Hyvin voin elää samassa asunnossa gekkojen kanssa, kun tiedän niiden syövän kärpäsiä yms ötököitä pois. Kaippa hämähäkki myös poistaa pienempiä kirppuja kämpästä, mutta ne verkot ei ole kivoja. 

Tuli vaan mieleen että oliskohan tämä musta hämis meillä uusi laji peräti, kun en ole aiemmin nähnyt. Ilmaston lämpenemisen seuraus?

* * *

Egyptistä kerrottiin poliisien partakiistasta. Hartaat muslimit poliisivoimissa haluaisivat pitää partaa, mutta sisäministeriö ei salli vaikka asiasta on oikeuden päätös. Haastateltu partainen poliisi odotti että vallankumous olisi muuttanut vanhan säännön ja nyt ovat kaverit lakossa. Tässä parta tarkoittaa sitä pitkää käkkäräistä muslimin koristetta, ei mitään siistiä lyhyttä partaa joita näkee ruotsin jääkiekkomaajoukkuessa.

Tässä on hyvä esimerkki vallankumouksen erilaisista tavoitteista eri ryhmillä. Toiset halusivat modernia valtiota ja demokratiaa, toiset askelia taaksepäin, johon suuntaan ollaankin menossa.

* * *

PopUp ravintoloita oli taas täälläkin, landelaiskylässä. Kiva ilmiö ja minäkin sain mukaani kahta keittoa, joten pari päivää menee nyt ilman että täytyy kokata.

Kävin kunnantalolla hakemassa Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalikultaristein. Juhlallisia jakoja on yleensä vain yksi valtuuston kokouksessa ja kun en siihen ehtinyt, oli vain muutaman henkilön kahvitilaisuus. Paikalla oli mitskua luovuttamassa valtuuston puhis, Tiina Noro ja hallintojohtaja. Kunnanjohtajalla oli tärkeä palaveri joten hän vain moikkasi. Lepppoisaa jutustelua, hyvät voileivät, ruusu jonka vein äidille. Kumma kyllä hän muisti tämän asian ja sen että olin sitä prenikkaa hakemassa. Mutta toisaalta hän ei oikein ymmärtänyt miksi se mulle on annettu. Tiina luki hakuperustelut ja oikein hymyilytti mitä kaikkea on tullut tehdyksi 23v aikana kunnankin kuvioissa.

kuva mitalikahveilta (amatöörit ottavat aina turhan kaukaa, enkä osannut rajata tänne)IMG_0021%5B1%5D-normal.jpg