Piti varmistua että osaan kaikki temput kun pitää siirtää kuvia kännyn kamerasta nettiin ja lähetellä niitä. Tutkimisella ja vaimon avustuksella sain sentään kopioitua eilen läppärin sisällön tikulle, joka jää kotiin. Mainittava on, että atk-alalla leipäänsä tienaava lapsenlapsi ei osannut neuvoa tiedon raahaamista muistitikulle, vaikka on siis nettisukupolvea. Meiltä vanhuksilta sekin onnistui, sillä olen joskus katsellut kun Pena sen teki. Läppäri on "pakollinen" varuste, kun haluan katsoa kotimaan uutisia, lukea hesaria ja tehdä ristikoita netissä. Vielä jäi aukkoja kuvankäsittelyn osioon. Kännykän (Nokia 3720) opasvihko tulee mukaan ja siellä sitten palmun juurella on aikaa kokeilla ja oppia temput. Edellisen kännyn sisältä löysin viime kuussa paljon uutta kun oikein hain. Nykyisessä on tuplasti toimintoja, huhhuh.

Sain Penalta nipun dvd levyjä, 24 jaksoa Sopranosia. Olen kerännyt muitakin levykkeitä,  tietotestejä, ilmastovalistusta,  yms. Kumma kyllä käytettyjä dvd en löytänyt kaupoista ja vuokraamosta. Täytyy vielä huomenna käväistä paikallisessa kierrätyslafkassa, jossa myydään kaikenlaista käytettyä rompetta.

Tärkeä osa valmistautumisessa on ollut vanhojen muistiinpanojen selaus. Olen aina tehnyt muistilistoja eri kohteista seuraavaa mahdollista reissua varten. Nyt vain katson listalta, mitä on kohtuullista maksaa kahvikupista, vesipullosta, taximatkasta jne. Kyllähän ne aina reissussa oppii, mutta vasta muutaman ylihinnan jälkeen. Nyt mua ei päästä kusettamaan ylihinnoilla edes ekana päivänä. Listat on käteviä myös siksi, että nyt luulen kaiken tarpeellisen pikkusälän tulevan mukaan. Kopioita saa kauniisti pyytämällä. Tuuli ja Seppo huom =ovat tulossa myöhemmin perässä.