Uusi pääministeri puhui juuri tv:ssä lehtimiehille. 77v. vanhan miehen nimi on Kamal Al-Ganzouri. Hän sanoi että hän tarvitsee vähän aikaa tehdäkseen hallitusrempan. Epäili jopa ettei ehdi muodostaa uutta ennen vaaleja. Katu ei sulata heppua vaan vaatii parempaa tilalle. Aukealla mietitään voiko hänen sukupolvensa 70+ ratkoa nykyajan ongelmia. Ukko vakuutti valtuuksiaan, mutta joku pohti voiko hän vaihtaa puolustusministerin joka tietenkin on kenraali ja lie juntan jäsen. Joka juntta siis nimittää hallituksen.

Tahrirille en kertynyt paljon väkeä, aivan mahdotonta arvioida onko enemmän kuin eilen. Porukka huutaa ”astu alas” eli lähde pois. Näitä ministereitä pidetään vain sotilasneuvoston nukkeina.

Suoraan torilta: Porukka ei varsinaisesti odota parlamenttivaaleja, vaan vaatii edelleen kenraalien luopuvan vallasta. Se ei tule toteutumaan kovin pian, uskon minä.

Arabiankielinen lähetys toisti nimiä Ali Mussa ja Muhamed El-Baradei ja arvaan että puhe oli pressan nimestä. Mussa lienee suositumpi tai ainakin laajasti hyväksyttävämpi kuin El-Baradei. Aika näyttää.

Nyt haastatellaan nuorta naista joka kannattaa armeijan roolia tässä tilanteessa. Sotilaita tarvitaan ylläpitämään turvallisuutta ja vakautta. Ongelmahan on siinä, että sotilaiden yläpuolella ei ole käskijää ja päättäjää.