Sääkatsaus kertoo että Intian niemimaan länsipuolella merellä pyörii voimistuva hurrikaani, vai millä nimellä hirmumyrskyä sillä kulmalla nimitetäänkään. Jossakin päin nimi on syklooni. Se siirtyy hitaasti pohjoiseen ja voi muuttaa suuntaansa, joten se voi rantautua arabian niemimaalle, mutta sääihmiset piirsivät reitin suuntautuen Intian ja Pakistanin rajalle. Parin päivän päästä voi siellä olla uusi katastrofi, jota punainen risti ja -puolikuu kiirehtivät selvittämään.

Egyptissä on ollut jopa viilempää kuin tavallisesti. Kairossa lämpöä 18, täällä saman verran. Ei tullut lämpömittaria mukaan, toivottavasti joku tuo sellaisen halvan. Täällä en ole kaupoissa niitä nähnyt. Täytyy katsoa tarkemmin Kodin Anttilasta.

Durbanissa on aluillaan YK:n ilmastokokous, jolle ei kai voi kovin suuria toiveita asetella. Seurataan nyt sivusta sitä vääntöä.

Maailmalla ovat kovasti lisääntyneet äärevät sääilmiöt, esim. Thaimaan, Kiinan ja Australian tulvat, Caribian ja Intianmeren taifuunit, Afrikan sarven kuivuus. Nämä ym kansainvälinen ilmastopaneli on osoittanut kiistatta olevan vahva osoitus ihmisen vaikutuksesta ilmastoon ja siitä että mennään kovaa vauhtia kohti katastrofia suuressa mitassa.