Ruuasta on pulaa ja se pahenee siksi, että siitä on tehty keinottelun kohde. Myöskin viljelymaasta on tullut kansainvälisen keinottelun välikappale, niin että Afrikan hedelmällisiä viljelysmaita ryöstetään omistajiltaan korruptoituneiden hallitusten tuealla ja sallimana.

 

Afrikassa kun ei ole lakeja maanomistuksesta, vaan kaikki on perustunut perinteille ja ikivanhoille luonnonheimojen tavoille. Suvut ovat asuneet kylissään satoja vuosia ja maa on siirtynyt perinteiden mukaan suvussa. Tietysti ilman papereita, kun ei ole ollut kirjoitus- ja lukutaitoakaan.

http://www.youtube.com/user/WhyPoverty

 

Dokkari kertoo jenkistä, joka on yli kymmenen vuotta suunnitellut Maliin jättimäistä sokeruokoviljelmää keinokastelun turvin. Vanhat perinnelajikkeet heitetään sivuun ja käyttöön otetaan laji, josta on aikaisemmin tehty keinottelukohde, sokeri.

 

Sen viljely Egyptissä on ollut kriisissä jo muutaman vuoden, koska markkinahinta on laskenut kovin alas. Nyt tämä jenkki suunnitteli Maliin suuria viljelyksiä, kunhan ensin olisi hallituksen tuella ja Maailmanpankin rahoituksella hankkinut maat hämärin menetelmin haltuunsa ja sitten orjuuttanut sen entiset omistajat osaksi omaa systeemiään muka alihankkijoina.

 

Malin onneksi siellä tehtiin vallankaappaus juuri ennen ratkaisevia toimia ja syöstiin vallasta korruptoitu hallitus ja pressa. Se sotku jatkuu siellä edelleen ja joku asioita tunteva sanoikin että koko Afrikka on samalla tiellä ja saattaa räjähtää liekkeihin juuri tämän maanomistuksen riidoista. Mukana näissä keplotteluissa ovat myös valtiot, Saudit, Kiina ja muut joilla ei ole omaa viljelysalaa, ainakaan riittävästi.

 

Menetelmät olivat hyvin raakoja ja historiasta välittämättömiä, sillä viljelymaiksi ryöstettiin hautaumaita, joista kalmot vain raivattiin puskuraktorilla pois tieltä. Kun ymmärtää miten tärkeää afrikkalaisissa kulttuureissa on ollut vainajien ja esi-isien arvostus, on menettely ollut kauhistuttava. Se on onnistunut vain siksi, että presidenttinä on ollut toisen kansanryhmän mies joka on saanut suuret lahjukset.

 

Samaa törkeän ryöstön kaavaa on toteutettu myös Sambiassa, jonka maaperässä on kolmanneksi eniten kuparia koko pallolla. Roisin menetelmin on ostettu ja jälleen IMF:n ja Maailmanpankin tuella kaameaan alihintaan kuparikaivokset ulkomaiseen omistukseen. Sambia on 20 heikoimmin menestyvän talouden joukossa, vaikka se siis omisti mahtavat kuparivarat. Ne myytiin 600 M taalan hinnalla, vaikka nyt kuparia viedään joka vuosi 6 miljardin määrä.

 

Tätä kaameaa ryöstöä oli suunnittelemassa terävät aivot, huippuluokan konsultteja juonien sellaiset systeemit, että kuparista bisneksiä tekevät eivät maksa veroa käytännössä juuri ollenkaan. Sehän on tuttu kuvio, että monikansalliset jättiläiset voivat sisäisillä kaupoilla siirtää voittoja veroparatiiseihin ja sisäisillä vexlauksilla välttää verotuksen. Sambiakin saa verotuloja vain 0,2% budjetistaan kuparista, vaikka se käsittää 70% viennistä.

 

Whypowerty.net on tuottanut useita vastaavia dokkareita, kts sieltä.

 

Afrikan manner on todella iso, josta saa aivan väärän mielikuvan kartoista ja siellä on paljon vielä löytämättömiä metalleja ja muita resursseja, joita Kiina ja muut saalistajat havittelevat. Manner nousee myös siksi, että sen kasvupotentiaali on valtava, kansat kasvavat huimaa vauhtia ja se on yksi tekijä kasvuun. Afrikalle hyvä, mutta maapallolle hyvin huono juttu. Parinkymmenen vuoden sisällä Afrikka maanosana nousee mutta sen kasvu myös tuhoaa luonnonvaroja, kuten nyt jo metsiä.

 

Sambiankin kuparista tuotot menevät Sveitsiin ja muualle ja saasteet ja niiden aiheuttamien sairauden vaivat ja kulut jää Sambiaan. Kaivokset tuottavat saasteita veteen ja ilmaan, mutta bisnes on niin raakaa huonon hallinnon maissa, että saastutus saa jatkua, koska hallinto on heikkoa ja osaamatonta.