la 25.12.2010 joulupäivä

Tänään tuli lisäksi Leena, vanha perhetuttu ja A:n työkaverikin. Lento oli ajallaan, vaikka muualla Euroopassa on ollut kaaos kentillä. Suomen todella kannattaisi ruveta myymään jään ja lumenkäsittelyn osaamista. Aamut ja illat ovat viileitä täkäläisittäin, mutta ei pohjoismaisille. Kunhan on pitkät hihat vaatteissa, on kaikki ok.

Käytiin Maximessa kala-aterialla, hyvää oli. Viereen istahti nelihenkinen ruotsalaisperhe, joka oli 2v. kiertueella. Olivat tulleet ensin Hurghadaan sukeltamaan, mikä varmaan sopi kouluikäisille pojille hyvin. Sieltä edelleen taxilla Niilille ja paikkaan jota en jutusta tunnistanut. Yö siellä ja sitten taxilla Assuaniin jos taas hotelliyö. Junalla Luxoriin ja asuvat pikku New Pola-hotellissa tässä lähellä. Palaavat vielä rannikolle josta on lento kotiin. Totesivat että olivat laatineet liian kireän aikataulun, koska matkat veivät enemmän aikaa kuin olivat arvanneet. Myös tämä hullu liikenne ja kahelit kuskit olivat kauhistuttaneet, enkä yhtään ihmettele.

Jewel on the Nilessä on nyt teltta kadulla, katkaisten moottoriliikenteen, mikä on meille kiva juttu. Jyskyttävää musaa soittavat, joka kai sitten kuuluu täkäläiseen tai ehkä Britti-Egypti-mix-jouluun. Ihmettelemme porukalla, kuinka joku täysi-ikäinen maksaa ensin jouluateriasta reippaasti ja sitten vielä sietää tällaista metelimusaa. Taitavat pitää teltan kaduntukkeena vielä uudenvuodenyöhön asti. Nyt saa viikon olla rauhassa noilta idiooteilta moottoripyöriltä, jotka ovat lähes kaikki laittoman kovaäänisiä ja kahelit vielä soittavat tarpeettomasti kaikenlaisia, jopa moniäänisiä torviä mennessään. Ilman syytä ja selvästi vain itseään huvittaakseen ja minua kiusatakseen. Mistä kaikki hullut tietävätkin millä kadulla minä nyt asun?!

On siis hiukan erilainen joulu "naisillani" vaikka minulle tämä on jo toinen ja meno jotensakin tuttua. Jouluja on tullut vietettyä muuallakin, ainakin Marokossa, Epsanjassa, Madeiralla ja Thaikussa. Kaikkialla on ollut esillä ja vain turisteja varten tutut joulukliseet, kuuset, pukit, koristeet. Kadulla kauppamiehet toivottelevat "merri kristmaas" ja niihin on lähes "pakko" vastata.

Taidanpa katsoa telkkarista joulun menoa muualla maailmalla. Vaikka mitä välii?