Iran on valokeilassa (vaikka ei kuulukaan arabimaihin!) on kuitenkin sidoksissa öljyyn ja siksi on osa kuohuntaa jota öljy ohjaa. Maailma on huolissaan Iranin atomivarustelusta ja ihan syystä. Jopa on odotuksia siitä että Israel jenkkien suostumuksella taas pommittaa hajalle Iranilaisten atomilaitokset. Iran on nyt Opecin puhis ja vaikuttaa asioihin voimalla. Raportoija kysyy juuri mitävaikutusta olisi hyökkäyksellä Irakiin. Vastaus on että kaikki sekoaisi, sanoo öljyministeri. Varsin roiston ulkonäön kehittänyt körmy.

Syyriassa Assad panee tiukasti kampoihin, kun Arabiliiga painostaa lopettamaan siviilien tuhoamisen. Ei kulu kauaa kun ukko lähtee, sillä osia armeijasta on livennyt kansan puolelle. Eilen oli video jossa nuoret upseerit ovat ryhmänä vakuuttamassa olevansa pressaa vastaan ja näyttävät samalla henkilökorttiaan, josta voidaan todeta ettei ole bluffi. Riippuu varmaan muiden arabiliigan maiden toimista miten kauan roisto pysyttelee vallassa, mutta veikkaan muutamaa kuukautta korkeintaan.

Sama kohtalo on aika lähellä Jemenin pomolla.

Libyassa saivat kiinni Gaddafin pojan joka esitti kovaa naamaa telkkarissa vielä kun loppu oli lähellä. Nyt sanoivat kaikki että hänet pitää tuomita Libyan lakien mukaan. Oletan että niissä laissa on myös kuolemantuomio mahdollinen.