uutta kuvaa, laukauksia

AlJazeeralla on mainiot verkostot ja asiantuntijat käytössään.

Tämä blogitekniikka ei aina ole ihan toimivaa. Minun pitäisi saada meiliini tieto kun joku kommentoi, mutta aina se ei pelaa. Siksi en aina saa esille tuoreimpia kommentteja, joita fiksut lukijani lähettävät. Olen hyvin kiitollinen ja iloinen näistä muutamasta täällä jossakin asuvasta kommentaattorista, jotka oikovat virheitäni ja syventävät jutun taustaa. Alice osaa arabiaakin ja se onkin tärkeätä. (voisit olla yhteydessä myös sähköpostilla, olisi ihan asiaa, tarjoan muutamaa kirjaa)

Kansainvälinen hämäys jatkuu ja Muba on antanut Jenkkien ABC:lle haastattelun, jossa väittää, että Egypti joutuu kaaokseen, jos hän nyt lähtee. Päinvastoin, kaaos syntyy jos ei lähde. Silloin armeija joutuu valitsemaan puolensa, kansa vai hallitus. Ja se on tietysti tuskallinen päätös armeijalle, joka on tottunut olla aina jonkun komennossa ja nyt se ylipäällikkö on Muba. Säännöt ja laki tekee vaikeaksi ratkaisun kenraaleille, mutta alempi päällystö ja sotilaat tottakai ovat kansan vaatimuksista samaa mieltä. Sitten on vielä vastuksena sortokoneisto ja sen erilaiset poliisivoimat. Jos armeija ei osaa toimia nopeasti ja päättävästi, saattaa tosiaan syntyä iso soppa. Monet uskovat että huominen ratkaisee. Oppositio on nimennyt sen "lähtöpäiväksi". Olen siinäkin ollut ajan hengessä, kun olen sanonut että Moban viimeinen kuulutus lennolle oli juuri. Minulla on vielä aikaa 10 pv ja se sujuu helpommin kun netti taas pelaa. Klo on 22.16

Jos Muba ei lähde, joutuu kumousliike tiukkaan paikkaan. Sen ainoa mahdollisuus on saada lisää joukkovoimaa ja jatkaa "vapauden aukiolla". (jokaisessa maassa jossa on ollut vallankumous, on sen niminen aukio tai katu!)

Diplomatia on vaikea laji ja Brittien ulkoministeri osoitti ammattitaitonsa haastattelussa. Ei suostunut sanomaan julki mitä todella ajattelee tilanteesta ja jätti päätökset ja toiminnan Egyptin kansalle. Mutta sorrettu kansa on pahassa raossa jos ulkomailta ei tule tukea. Salainen poliisi on vielä voimissaan ja puolustaa omaa olemassaoloaan ja samalla hallitusta ja Mubaa.

Palkkaroistojen pomot lukevat tätä blogia!

(Pitäiskö pelätä?) Sillä nyt oli monella kivenheittäjällä pään suojana rätti, vaikka pojat ovatkin farkkukansaa. Pro Demokratia-mielenosoittajat eivät ole niin ohjattuja kuin poliisin kätyrit ja siksi minun hieno ideani ei ole levinnyt sinne. Heillä kun on muuta tehtävää kuin käännättää googlen kääntäjällä näitä tarinoita, joita tiedän jonkun suomea taitamattoman lukevan.

Nyt tuli uusi termi, sponsoroitu väkivalta, jota Muba harjoittaa. Näissä rauhallisemmissa paikoissa riittää, kun lähettää hommiin johtamansa puolueen palkkaaman nuorisoporukan huutamaan ja heiluttamaan lippuja ja naamakuvia. Mutta tuonne koviin paikkoihin, missä kivenmurikat lentää ja ihmisiä kuolee, pitää palkata kovemman sarjan konnia ja heitä johtamaan kokeneita salaisen poliisin kenttämiehiä. Valtion sponsoroimaa väkivaltaa!!!

Nyt tulee tv:stä ammuntaa eikä olenkaan selostusta, joten en tiedä onko viime yön tapahtumia vai tuoretta kuvaa ja ääntä. Nyt ainakin meni vanhan kuvan toistoksi ja sitten uutisia.

Katseli S. Kuvalehden juttua täältä ja kiinnitin huomioni kuvaan, jossa partainen arabiukko kantaa julistetta, joka on atk-tuloste englanniksi. Ukko tuskin osaa lukea tekstiä, joka tukee Mubaa. Selkeä todiste siitä, että näitä Muban tukijoita ohjataan ja palkataan. Näissä köyhissä oloissa on helppo palkata mielenosoittajiksi ketä vain, jotka eivät ymmärrä esittämästään asiasta yhtään mitään. Kun palkka taskuun vilahtaa, mielessä kilahtaa. Klo on 23.33