Olen uutisfriikki ja Hesarin lukeminen on addiktini. Hesarin puutteen voi ratkaista ottamalla läppärin mukaan ja imaisemalla päivän lehden siihen. Kokeilin kotona ja uskon että toimii. En ole ehtinyt kokeilla vielä täällä.

Yllätyin kun kämpän telkkarista löytyy noin 500 kanavaa, ilman eri maksua. Parasta on, että kanavalla 75 on koko ajan menossa ALJAZEERAN uutiset englanniksi. Se siis vastaa ihan CNNää mutta on selvästi tasapuolisempi. Yksi tähtiesiintyjä on ennen BBC:llä ollut politiikan huipputoimittaja xx Raha tulee sheikeiltä, mutta asiat tehdään ammattimaisesti toimitettuna, osaavasti mutta puolueettomammin, ei niin länsinäkemyksin. Säätiedotus kattaa koko pallon. Ei mitään arabipainotusta näkyvissä. Uutisten valinta on aina poliittista. BBC ja CNN vain jättävät jotain kertomatta. Aljazeera näyttää lähi-idän ja Afrikan kipupisteet toiselta puolelta. Terveellistä tietoa. Kanava pitäisi saada näkymään Suomessa. Netissä aljazeera.net/english.

Lienee tärkeää olla välillä ihan pihalla kotimaasta, se antaa mittakaavaa maailmaan. Pallon suuret kysymykset nousee esiin kaiken "pekkaroinnin" takaa.. Täällä ei tiedä mitään Vanhasen lautapinosta. Eikä sitä edes kaipaa. Tuntuu hyvältä katsella maailman maiden huolta ilmaston muutoksesta ja samalla potea syyllisyyttä. Hiukan lohduttaa se, että asiasta neuvottelevat lentelevät huoletta. Miksi asioista ei voisi sopia videoneuvotteluissa?