Saksalaisia vieraita

 

Jostakin meille putkahti pari nuorta saksalaista kaveria Eevan perässä sisään. Lungia reppureissaajia, joilla avoin asenne ja hurtti huumori. Pojat, Matias ja Joscha olivat vain 2pv:n visiitillä Luxorissa matkallaan erämaan kautta joten tulivat tänne autolla Dakhlan keitaalta. Jatkavat ylihuomenna Kairoon ja saivat hyvät neuvot junalipun ostoon. Se nimittäin on fiksun suomalaisen kikka saada lippu, koska lippusysteemit ovat sen verran kehittymättömät, että Luxor ei tiedä montako paikkaa on vapaana. Mutta kun kysyy lippua Assuan-Cairo, voi lipun ostaa. Ero ei ole suuri jos on pakko päästä juuri määräpäivänä.

 

Pojat saivat ensikäden tietoa huomiselle pyöretkelleen ja hotellin valintaan. Asettuvat Gesiraan, ehkä Gesira Gardeniin, jonka tunnen ja jonka hinta on siedettävällä tasolla. Saivat myös kartan, jonka Eeva onneksi oli ottanut mukaan ja juuri kehumani esitteen. Juttelimme kaikenlaista meidän oloista ja talvista täällä joka kiinnosti heitä. Joscha oli ollut työssä Sekemissä, orgaanisella farmilla ja neuvoi miten sinne pääsen kätevästi. Pitää ajaa bussilla Kairosta kaupunkiin Bilbeis, josta voi ottaa taxin. Kuulemma Sekemissä on pikku hotelli, jossa voi edullisesti yöpyä ja torstaisin on vierailupäivä. Ohjelmaani kuuluu käynti siellä ekofarmilla jossakin välissä, ehkä jo tällä reissulla. Toisaalta olisi kiva mennä jonkun kanssa.

 

Vaihdoimme kaikenlaista infoa, mm sain tietooni uuden hakukoneen ecosia, joka on kuulemma yhtä tehokas kuin Google, mutta panee voittonsa Brasilian sademetsien suojeluun ja käyttää tuotoistaan 80% istuttamalla sademetsään uusia puita. G käyttää voittonsa lihottamaan omistajia. Annoin itse pojille tiedon Green Prophetista, joka on vihreitä näkemyksiä kertova webbisivu arabiaa puhuvista maista. Joscha käyttää sähköpostina posteo.de joka on myös vihreä vaihtoehto, ilman mainoksia. Sinne voi kuka tahansa perustaa tilin. Näissä vaihtoehdoissa ei kukaan kerää tietojasi ja myy niitä edelleen.

 

Matias 37, joka tuli vitsinä että hänen ikänsä on kääntäen mun, on opettaja Saksassa ja käynyt myös Suomessa. Joscha on yllättäen ammatiltaan erikoinen, puheopettaja. Opettaa mm näyttelijöitä ja muita esiintyjiä puhumaan oikein. Oli siis hiukan nuorempi ja jonkinlainen maailmanparantaja-vihreä.

Tunnelma oli kiva, koska kavereilla oli oikea asenne ja meillä hiukan viiniä ja votkaa tarjolla. Ottivat huikkaa ihan saksalaiseen tyyliin. Pojilla oli nälkä ja söimme leipätaskuja, kun Eeva osaavasti emännöi ja Hannu keitti kahvit. Onneksi oli kaikenlaista tarjottavaa.

 

Kerroimme myös oudosta luontojutusta, sillä Eeva oli aamulla lähtiessään nähnyt peräti VIISI eri varaania, eri kokoja. Me eilen iltapuhteella näimme kolme, joten kanta on vahva. On kumma miten se on onnistunut pärjäämään näissä epäsuotuisissa oloissa. Muutama pikkupoika näytti eilen yhden varaanin vedessä, heittämällä kiven sen lähelle, jolloin otus lähti uimaan. Yritimme opastaa poikia ymmärtämään niiden suojelun tarvetta. Eeva lähti saattamaan poikia näyttääkseen varaanit, mutta eläviä ei näkynyt, mutta sijalle kävivät vilkaisemassa isoa täytettyä siinä yhdessä kahvilassa.

 

Pojat saivat erikoisen matkakokemuksen, josta lienee kerrottavaa kotona. Rentojen suomalaisten kanssa ryyppäämässä iltapäivän egyptiläisessä savitalossa, joka sinänsä oli talona jo kokemus. Hannu ja Matias diggaavat samaa irkkubändiä, joka oli aika hassu sattuma.