Director-general

 

Näytti todella hassulta, kun kadonneesta lentokoneesta kertoi Malesian viranomainen, kenraalin arvoinen nainen sotilasasussaan. Poletit olkapäillä, kunniapunos olalla, tähtiä kauluksessa, rinnassa kirjava merkkijono ja sitten liina päässä. Mummeli oli maahanmuutosta vastaava päällikkö-viranhaltija. Näytti erikoiselta, kun samassa tilaisuudessa oli muita kenraaleja, miehiä paljain päin. Siviilipukuinen sikhiturbaania käyttävä mies ei näyttänyt ollenkaan koomiselta siinä tilanteessa.

 

Koneessa oli 19v iranilainen, joka ehkä on ollut itsemurhakeikalla, vaikka ei ole terroritaustaa. Kummallista on, että koneesta ei ole löytynyt merkkiäkään, palasia tai öljyä merestä eikä se ehtinyt lähettää mitään radiotietoa. Thaikussa kuulemma varastellaan passeja ja niillä käydään kauppaa. Maailma kun on täynnä pakolaisia ja kaikkia keinoja keksitään. Siksi tähänkin koneeseen pääsi pujahtamaan usea väärällä passilla.

 

Jo neljän maan kalustolla tehdään etsintää ja yritetään kuulla mustien laatikoiden (jotka tosiasiassa ovat oransseja) merkkiäänet. Niitä kuuluu vielä vuosia ja on toiveita että ne löydetään, jolloin koko tragedia selviää.

* * *

Niinhän siinä sitten kävi, että se käytetty Samsung ei latautunut kunnolla ja simahti pienen käytön jälkeen. Nyt se jäi Abdyn murheeksi, kun me vaihdettiin laitteita. Hän antoi mulle helppokäyttöiseltä tuntuvan taivanilaisen HTC puhelimensa, koska en voi lähteä liikenteeseen ilman egypuhelinta. Taitaa vaan olla viisainta ostaa kotoa laitteet, saa takuut ja huollon. Hintaeroa ei sittenkään ole kovin paljoa.

* * *

Jos ei kukaan muu jääkään suremaan mun lähtöä, niin ainakin laiha piski suree kun ruokkija lähtee. Saa viimeisen lautasellisen minulta ja sitten taas jää mopen osille. Hau-hau.

 

Hannu tosin vakuutti, että häntä potuttaa jäädä yksin, kun piirin naisetkin ovat Kairossa. Siellä oli taas musiikkisillan konsertti ja Suomalaiset Egyptissä Sefe oli järjestänyt samaan syssyyn retken Anaforaan. Siellä kävivät nyt Annukka, Kikka ja Päivi. Bussilla tekivät matkaa ja nyt se jopa lähtee länsirannalta.

 

Vielä on kurakuoppia Habussa, vaikka jo on ollut aurinkokeliä päivän. Eilen oli kamala kurakeli Medinalla, jossa siihen sekaantuu aasinlantaa ja kaikkea roskaa. Vedelle ei ole mitään reittiä, vaan kadun alaviin kohtiin syntyy pikku lampia. Varmaan on ollut kosteutta kaupoissa, jotka on perustettu katutason alapuolelle.

* * *

Kaikkialla on tarjontaa asunnoista. Hannun isäntä Jabalou suunnittelee purkavansa kämpän jossa asuu nyt itse ja tekevänsä sen paikalle pienen vuokrakämpän länsimaisten halujen mukaan. Mutta ensin pitäisi löytää halukas vuokralainen, joka maksaa ensimmäisen kauden käteisellä, noin 1500LE/kk. Hän tekee sen savitiilistä ja rakentaa itse. Aika rohkea veijari, mutta täällä se on ihan tavallista. Hänellä ei olisi varaa palkata ketään.

Eilen juttelin pitkään Gaddis-hotellin oven viereisen kiskan omistajan kanssa ja hänellä on myynnissä 6 kämppää samassa talossa eli koko pytinki ja melko lähellä Isis-hotellia ja vielä tontti josta on näköala Niilille. Mulla on tallessa taxikuskin numero, joka vuokraa kämppää länsirannalla tonnilla kuussa.