Paloja ja nippeleitä

 

Katselin suoraa lähetystä Suomen luonnon päivästä Nuuksion Haltiasta. Yhtäkkiä kuvan terävyys heikkeni. Kun en muuta keksinyt, lähetin sähköpostia ohjelmapäivystykseen ja kuvahan parani. Joku oli hereillä Pasilassa, kun pojat/tytöt olivat kahvilla Nuuksiossa.

Omituinen valokuva oli käsittelyssä. Kuvassa oli Kukkiajärven pohjassa kummallisia kirkkaanvihreitä kasveja. Asiantuntija kertoi yllättävän tiedon, että se olikin eläin, kuin koralli. Oli kuvassa kuin neliömuotoinen matkalaukku, josta työntyi ulos lonkeroita.

Kivitasku on alkanut pesiä myös kaupungeissa, vaikka on tyypillinen avoimien paikkojen pesimälaji. Lintu pesii kivien koloissa ja pensaiden alla.

 

On ihan kätevää joskus kuunnella radiota läppärillä ja samalla puuhata siellä jotain muuta, lukea vaikka lehtiä. Musiikkiohjelman kanssa se on helppoa, mutta puheeseen pitää usein keskittyä, joten kirjoittaminen ei onnistu. Joku fudismatsin selostus käy vielä kuunnella ja sitten kun tulee tilanne, kulmapotku tms. keskittyy siihen.

 

Jouduin pyytämään Satua auttamaan, kun pyykkihuolto tökkii. Nyt saatiin siihenkin tolkkua taas.

Sain HUSista uudelleen esitteen, joka kertoi osteoporoosista ja luun kasvulle tärkeistä jutuista. Yllättävä irtotieto on, että suppilovahverossa on yhtä runsaasti D-vitamiinia kuin lohessa, mutta sen muoto on eri tyyppiä, joka liukenee huonommin.

 

Ode Soininvaara sanoi samaa, mitä itse pohdin jo jossakin tekstissä viikkoja sitten Krimiä koskien. Eli Putin on selvästi päättänyt roisilla hyökkäyksellään ottaa haltuunsa Krimin ja myös maayhteyden sinne. Niin hemmetin väärin kuin se tuntuukin olevan ja on vastoin allekirjoitettuja sopimuksia ja lakeja, se voisi olla helpoin tapa siivota sotku pois. Jos Oden ajatusta seuraa, voisi olla Ukrainan tulevaisuus helpompi ilman vastaan hangoittelevaa kaakkoisosaa. Edellytys on aina se, että kysytään kansalta.

 

Venäjä haluaa turvallisuutta ja siksi siirtää rajan suurelle joelle, joka hataran maantietoni mukaan on Djepri. Silloin koko kaakkoinen Ukraina siirtyisi Venäjään. Karmea näky, mutta siihen ilmeisesti Vladimir tähtää. Krim ja sen edustan öljy on tärkeä pelimerkki ja siitä ei Putin ilman sotaa luovu. Voisiko tynkä-Ukraina sitten päästä EU:n ja Natoon, mihin se pyrkii, onkin pitkän ajan takana. Siinä kohtaa ehkä Kreml näkee yhtäläisyyttä Suomeen. On kummallista katsoa, miten härskisti Putin ja käskyläisensä kehtaavat valehdella.

Uusi kirja selittää Putinia

http://www.talouselama.fi/kirjat/tama+selittaa+putinin+suosion/a2262919. Pitää löytää luettavaksi.

 

Talouselämän artikkeli paljastaa, miksi E.ON vetäytyi Fennovoimasta. Syy oli yksinkertaisesti se, että hankkeessa on liian suuret riskit. Milloinka suomalaiset kunnat ymmärtävät saman? Tosin Kuopio ei saa myydyksi jo ostamiaan osakkeita, kun kukaan yksityinen ei niitä osta.