Suomalaisten pikkujoulu

Annukka oli ottanut mukaan riisiryynit joulupuuroa varten ja kutsui muut syömään pikkujoulua. Meitähän alkaa jo olla pieni setlementti, sillä laskin että nyt olisi ainakin 7 suomalaista, joista viisi oli tässä pöydässä, Paavo, Eeva, Carola, Annukka ja minä.

Oli myös naiset keittäneet muumiosoppaa, joka perustui vanhaan juttuun jossa resepti oli saatu amerikkalaiselta meediolta. Se oli kuitenkin tehty kuin sekahedelmäkeitto ennen vanhaan ja siihen löytyy täältä hyvin ainekset, kuivattuja luumuja, rusinoita, taateleita. On aikaa kun olen syönyt riisipuuroa, tosin se oli jäänyt jostakin syystä vellin asteelle, mutta ikään kuin kompensaationa kiisseli oli sitä jäykempää. Mutta hyvää oli. Eivät sentään ruvenneet laulamaan joululauluja, sitä en olisi kestänyt.

Juhlahetki oli eilen ja siihen liittyi pieni muotinäytös, kun Eeva esitteli oman kätevän kaapunsa, jossa on yksinkertaiset kaavat, mutta muoto on kiinnostava ja ihan ”kansainvälinen”. Alkuperäinen malli tulee vuosien takaa kai Tanskasta ja nyt E oli teettänyt täällä vanhan mallin mukaan uuden. Nyt ovat kaavat hallinnassa pikku ompelimossa Soukin vieressä, Cleopatran kadun alussa. Malli on joustava ja sopii kaikille, joten sellainen mukava loma-asu kannattaa teettää pikkurahalla ja kankaan voi itse valita. Eikä maksa paljon. A oli myös teettänyt kolme paitapusakkaa, 130LE kpl, sis reilusti kirjailua, kangas pellavaa tai puuvillaa. Tämäkin räätäli löytyy SOUKista.

Tänään teimme taas E:n kanssa reilun lenkin ehkä 9km lopulta. Tuli lisämatkaa kun Paavo pyysi ostamaan itämaisen tanssin taustamusiikkia, jonka hän vie kissanhoitajalleen, joka harrastaa tätä ”napatanssia”, kuten Halosen Tarjakin. Se piti hakea SOUKista ja sielläkin vaati vähän etsintää. Lopulta E tinki yhden CD-levyn ja yhden C-kasetin yhteishintaan 115LE. Kyllä sillä musiikilla lantio heiluu pitkään.