Edellisen satsin lisäksi oli haluja saada hiukan rehevyyttä ja väriä karuun puutarhan tekeleeseen. Siispä pikkubussilla puutarhakauppaan, jonka omistaja jo kerran kävi katsomassa pihaa. Puutarhainsinöörillä on putiikki sillasta reilu km etelään Luxorin puolella. Fiksun oloinen nuorimies ja osoittaa fiksuutensa pitämällä kypärää mp:llä ajaessaan, hienoa! Jännä juttu että hän heti tiesi Päivin talon, mutta selvisi että asuu ihan lähellä ja näkee siniristin joka päivä. Päivi kun lähti mukaan, jotta saisi alulle  oman puutarhansa ja siten, että sen kasteluun tehdään putkitus hyvin suunnitellen. Kesäisin sitten sen pläntin kastelu ei maksa maltaita, kun siihen tarvitaan vain hanan avaus ja sulkeminen. Joskus tulevaisuudessa sen voisi ohjata kännykällä ja textarilla?

Varmaan nytkin saisi automatiikkaa, mutta saattaa olla ihmistyö vielä nyt edullisempaa?

Annukka ensin valitsi neuvotellen erilaisia kukkia ja kukkivia pensaita ja siihen lisäiltiin pensasaitataimia piirroksen pohjalta. Kun kuulin ensimmäisen satsin hinnan rohkaistuin kysymään tarjousta aika läjästä kaktuksia ja siihen samaan pottiin pari tosi isoa  ruukkua. Kallein yksittäinen ostos oli pallon muotoinen, noin 35cm kaktus 150LE. On kuulemma 8 vuotta kasvanut ja saattaa kasvaa lähes metriseksi. Sisältyy kasaan pari tosi isoa ruukkua, kymmenkunta eri tyyppistä kaktusta. Niille on sopiva paikka pihalla likavesisäiliön  kannella, johon ei voi istuttaa tavallisia kasveja. Nämä pidetään ruukuissaan ja peitetään hiekkaan. Kastellaan kerran kuussa. Ja asetelman keskelle pinotaan tiilistä alustatolppa Marian patsaalle. Pitää miettiä tarviiko sitä muurata ja rapata vai voiko jäädä tiilipintaiseksi.

Ihan oma juttunsa on läpi pihan ovelta takamuurille johtava pergola, joka tehdään itse puusta väsäten. Siitä saadaan kätevästi

valaistus neitsytäidin patsaalle. Siinä on sitten kaksi ihmettä yhdessä.

Katoksi vain palmunlehviä kannattamaan viinirypäleitä ja niiden kaveriksi istutettavia sinikukkaisia köynnöksiä. Voipi olla hyvän näköinen jo ensi talvena. Koko tämä hankinta maksoi 2000LE eli nykykurssilla noin 220€. Suomessa sillä ei olisi saanut edes niitä ruukkuja. Kun kaikki oli sovitettu pariin tonniin, antoi hän sitten kaupanpäälle pari kiinanruusua eli hibiscusta ja yhden pienen kaktuksen.

Ukot lastasivat kaikkea huolella bussiin joka tulikin ihan täyteen ja köynnökset vielä jäi tuuleen katolle. Päivi innostui ostamaan toisen niistä upeista piikkipalloista ja jättiruukun, johon sen voisi siirtää jos keksii siihen konstin. Tulee upea näky ulko-ovelle.

Abdy hälytti veljet apuun purkamaan lastia pihalle, jonne kasvit jäivät odottamaan istutuksia ja pergolan pylväitä. Puutarhainssi  lupasi tulla vielä antamaan ohjeita istutukseen, jonka kai hoitaa meidän ”talkkari” Farag. Iloinen hälinä päättyi kahvitteluun ja jutusteluun, kun bussi lähti viemään Päiviä aarteineen. Inssi sitten myöhemmin tulee palaveriin ja jatkaa Päivin pihalla.