luxor 26.2009 englantilaiset ja muut futishullut

Sunnuntai 15.11.2009

Tapasin kattoterassilla englantilaisen vaalean kipusiskon, pitkän, laihan ja kalpean. Yorkshireläinen Eileen oli tullut keskiviikkona. Taas oli harsopilveä, jo neljäs "viileämpi" päivä kaikkiaan. Silti en jaksa olla katolla kuin korkeintaan 20 minuuttia kerralla. Nyt taisi mennä 30 min. Ehdimme jutella kaikenlaista kun sitten hänen puhelimensa soi ja hän selvitti missä oli ja kehotti soittajaa tulemaan ylös. Luulin ilman muuta että soittaja on ystävätär ja kun hän sanoi että täällä on suomalainen mies, huikkasin herjaksi että "naked" ja hän toisti sen soittajalle.

Eileen on ollut aviossa turkkilaisen miehen kanssa pari vuotta. Se selvisi puhelun jälkeen ja tietysti soittaja oli tulinen tukkilainen! Kysyinkin heti että eikö nämä arabit ja turkkilaiset ole mustasukkaisia ja Eileen myönsi että "very mutch". Nyt sitten katsotaan saanko nenääni?

Eileen kertoi usein käyvänsä pikku hotellin altaalla. Hotellin nimi oli kai GADDYS Ja se on ISIStä vastapäätä. Täytyy mennä tutustumaan paikkaan, jota pitää britti, gay. Altaalla oleminen ei maksa mitään jos ostelee juotavaa ja pikku purtavaa ja sehän sopii meille...Paikasta lisää joskus.

Eileen kertoi matkustelleensa laajasti eri kaukomaissa ja Euroopassa. Kertoi heti "rakastuneensa" Egyptiin ja on nyt 7. kertä täällä hänellä. Minulla kerta 8. ja Luxorissa 4.

Paljon ehdittiin selvittää asioita, mm sellaista että hän on suunnitellut ostavansa kämpän Egyptistä. Olin vastaan ja ehdotin vaan vuokraamista, mutta hän selvitti että kun miehelle on vaikeata saada viisumi Englantiin, mutta hänen on helppo tulla tänne, samoin miehelle. Kipusiskolla lienee aina vuorotyö sairaalassa, joten voinee järjestellä pikku vapaita helposti pitkin vuotta?

Sain hyviä neuvoja, joita Soilikin oli kertonut, mm. Omar tavaratalosta, joka kuulemma on kuin supermarket kotona. On ihan lähellä ja edullinenkin. Siitä toiste lisää. Semmoinenkin pikku asia tuli esiin, kun kerroin blogista, läppäriongelmista yms että Eileen oli saanut joululahjaksi läppärin, mutta se on kuulemma vieläkin laatikossa. Kehotin kaivamaan käyttöön. On tämä niin tärkeä matkalla, läppäri ja soitin/näytin samassa. Kun kerran tulli ei välitä ja matkustavalla reppunuorisolla on kovin monella mukana, se on lähes vakiojuttu, huomaa kai Pikokin! 2 viikkoa vielä menee ilman mutta kuukaudeksi jo kannattaa. Uutisnälän toki sammuuttaa Aljazeera, mutta muut asiat on lisäbonus. (Jos siis meili toimii!) Tämä kun toimii juttukaverina ja ajatusten purkupaikkana, joka muuten saattaisi korvautua ryypiskelynä.

SIITÄ FUDIKSESTA

Eilen tuli TV:stä lähes samaan aikaan 2 huippumatsia, karsinnat 2010 Etelä-Afrikan World Cupiin. Brassit voittivat britit 1-0 ja Egypti Algerian 2-0. Onneksi Aljazeera oli selvittänyt että 2-0 tuo vasta jatkopaikan ja 3-0 olisi ollut suoraan lopputurnauspaikka. Kun katsoin vuorotellen kahdelta kanavalta arabiankielistä selostusta, ei siitä ymmärtänyt muuta kuin pelaajien nimistä osan. Kaka ja Rooney toistui ekassa matsissa ja toisessa nimi (muistaakseni) Abu Hassan. Tämä viimemainittu on Egyptin Litti, pelaa hyökkäyslinjan takana pelinjärjestäjänä. Loppuvaiheessa kun E painosti, pelattiin ihan yhtä maalia. Saivat sitten sen toisen mutta painostus jatkui kiivaana. Selostaja meni ihan sekaisin eikä osannut enää hommaansa. Huusi vain nimiä, pahemmin kuin Mertaranta. Siinä sitten viimeiset 10 min kuului vaan "Abu Hassan" kiljuttuna falsetissa ja se kelle pallo milloinkin tarjoiltiin. Mutta maalia ei vain tullut.

Kun peli loppui, oli huuto kamalaa - telkussa ja talossa. Yläkerran asukas hyppi tasajalkaa ja karjui. Samaa kertoi Eileen miehensä tehneen. Vaikka ei tämä Harry ole egyptiläinen, lienee kannattaja. Nämä fanaatikot olivat kivittäneet Algerian pelaajien bussia ja tv näytti kahden nyrkin kokoista murikkaa, joka oli paiskattu bussiin. Fifa olikin etukäteen vaatinut egyptiläisiltä kirjallisen sitoumuksen, että suojelevat algerialaisia pelaajia hyvin. Siksi siellä olikin poliisin mellakkajoukot paikalla.

Tyypilliset etelän autoajelu-lipunheilutus-karnevaalit jatkuivat yömyöhään. Kuului se meteli täälläkin vaimeana, kun Medina-kadulle on matkaa 300 m. Yksi torvea soittava eksyi tästäkin ohi!

Vastaavasti oli vaisumpaa kuvaa Dohasta, jossa Britti-Brassi ottelu pelattiin. Siis öljyarabit maksoivat niin paljon, että fanaattiset futismaat siirsivät ratkaisuottelunsa sinne, vaikka taatusti kummassakin maassa olisi katsojia pursunnut pelipaikalle. Saattoiko se olla jokin Fifan rangaistus vanhasta ottelumellakoinnista järjestäjämaalle? Ehkä meidän fanaatikko Martti P tietää? Kommentoi tähän perään!?

Suomi ei niihin WC-geimeihin mahtunut, mutta silti on fudis ainoa todellinen mahtilaji. Taitoeron ymmärtää kun tietää että Suomessa on 15 cm lunta kun täällä pelaillaan helteessä.