Demokratiaa IRAKiin vieneet jenkit vetivät tottakai vesiperän. Sehän olikin vain sumuverho jolla peitettiin halut kahteen asiaan.  !) suuret intohimot alueen öljyyn  2)  halu testata uusia aseita ja muuta tappamiseen tarvittavaa kaliustoa. Nämä tavoitteet saavutettiin 1 epävarmasti mutta 2 loistavasti. Kannatti siitä maksaa taustakuluja Bushin jengille.

Puolustusministeri Panetta kävi puhumassa pehmeitä juhlallisuuksissa, joiden ilmoitettiin lopettaneen sodan ja tasapainottaneen olot maassa.  paskan marjat se mitään ole rauhoittunut, pahenee vaan. Demokratiasta ei ole tietoakaan ja vanaht vihan asetelmat on taas leimahtanut pintaan.

Nyt se sotku Irakissa alkaa heti kusta kintuille. Heti kun jenkkien viimeiset sotajoukot poistuivat, alkoi paikallisten välien selvittely. Varapresidenttiä, joka on tässä kierroksessa kurdi ja sunni, syytettään aika haetun tuntuisilla perusteilla maanpetoksesta. Uskonnollisilla porukoilla, shiia- ja sunnipuolueilla on kaikilla omat lehmänsä syvällä ojissa. +++ Lisäys to aamuna: Varapressa Tariq Hashemi ei ehkä ole kurdi, mutta on sunnimuslimi. Hän haluaa vastata keksittyihin syytöksiin Kurdistanin pääkaupungissa, olettaen saavansa siellä reilumman kohtelun kun shiojen hallitsemassa pääkaupungissa.  Irakissa on haettu tasapainoa siten, että tärkeisiin virkoihin on aina haettu kurdi, sunni ja shia. Presidentti on nyt kurdi, varapressa sunni ja pääministeri shia. 3 pv siitä kun viimeiset jenkit lähtivät, alkoi sisäinen välien selvittely.  Yöllä on ollut iso räjähdys Baghdadissa, 10 kuollut, 60 vammautunut. Tekijöistä ei ole tietoa, mutta se selviäisi kun tarkastettaisiin uhrien uskonto. Se tekijä (käskijä) on toisen uskonhaaran edustaja

Siinä meillä nyt on hyvä esimerkki ja todiste, että länsimaista demokratiaa ei voi viedä. Demokratia syntyy vain pitkän ja hitaan prosessin seurauksena. Se vaatii juurtuakseen ainakin yhden sukupolven, jolle asioita voidaan opettaa. Ja tietysti paljon muita edellytyksiä, joita en osaa edes eritellä. Jos osaisin, varmaan YK tarjoaisi heti sellaisia hommia joita nyt meillä hoitavat Ahtisaaren Mara ja Haaviston Pekka.