Huumeet

Vanha tunnettu tv-konkari David Frost saa haastateltavakseen korkean tason ihmisiä. Tuntuu jopa että nämä presidentit ja prinssit vaivautuvat Frostin luokse Lontooseen, päästäkseen hänen ohjelmaansa. Al Jaz on ostanut Frostin BBC:ltä.

Nyt hän haastatteli Kolumbian presidenttiä, (nimen voit tarkistaa netistä, jos se on tärkeää). Selväsanainen kaveri puhui järkeviä. Hänen kantansa huumeisiin on raju, mutta perusteltu. Hän sanoo, että maailman päättäjien pitää istua alas ja tarkastella ongelmaa kokonaisvaltaisesti. Katsoa asiaa eri kanteilta, miettiä vaihtoehtoja avoimesti, tarkastella etuja ja haittoja. Jos tällainen mietintä sitten johtaa siihen, että huumeet laillistetaan, jopa kokaiini, hän on mukana tukemassa päätöstä.

Rajua puhetta mutta mies on vastuullisessa asemassa maassa, joka on maailman suurin kokan tuottaja. Kun sitten katsotaan huumereittejä, näkyy heti esim. Mexicon asema tärkeänä. Siellä elämä on ihan sekaisin, sillä huumejengit hallitsevat kaupunkeja, tappavat ihmisiä, lehtimiehiä, poliiseja. Mexico on toivottomassa tilassa vain huumejengien takia.

Pressa heitti ajatuksen, että entäpä jos myynti olisi valvottua, siitä maksettaisiin verot ja kai sitä voisi verrata lääkekauppaan. Huumemafialta putoaisi pohja koska tulot romahtaisivat ja samalla romahtaisi niiden mahti köyhissä maissa. USA on selkeästi suurin käyttäjämaa. Sen omat poliisit ovat jo vuosia esittäneet samaa ajatusta.

Mexico on romahtamassa huumejengien sotiin ja murha-aaltoon. Nyt kansanliike vaatii Haagin kansainvälistä tuomioistuinta tutkimaan miten presidentti Galderon on sotkettu sisäisten asioiden viidakkoon. Toisin sanoen on vahva epäilys että huumerahalla on ostettu pressa jengien puolelle. Satoja kansalaisaktiiveja ja lehtimiehiä on murhattu ja poliisi on voimaton.

Maan voitaisiin saada jaloilleen tällä uudella otteella huumeisiin. Sama vakava tilanne vallitsee monissa maissa joiden kautta huumeet kulkee väliamerikassa.