Poliittista röyhkeyttä

 

Venäjän politiikassa on otettu ihan uusi tyyli, hävytön röyhkeys. Se on niin uusi kikka, että sillä Putin on saanut yliotteen myös lännen poliitikoista, jenkkilästä ja EU:sta.

 

Putin on pohjustanut temppujaan haalimalla haltuunsa tiedotuskanavat. Opposition ääni ei kuulu. Osa Vladin suunnitelmaa on ollut henkilökultin rakentaminen sankaritekoja tekemällä ja niiden näyttävä esittely siinä mediassa, jota kätyrit hallitsevat. Kansa on vanhastaan ihaillut vahvoja johtajia ja on nöyränä totellut tsaariensa komentoa.

 

Siinä menossa ei tunnu missään, että kansa aina kärsii kriiseissä. Niin nytkin talous sakkaa rajusti ja se laskee elintasoa nopeasti. Mutta kansa saadaan alistumaan väistämättömään propagandan avulla. Länsi on sopiva syypää kansantalouden vaikeuksiin ja oma koneisto on ylivoimainen sen julistamisessa. Vastakkaiset mielipiteet vaietaan kuoliaaksi mediassa eikä kansalla ole kaluja työstää politiikan kiemuroita. Demokratia ei ole juurtunut eikä kovin pian voikaan juurtua tällä menolla.

 

Tätä röyhkeyttä jatkaa ja tuo Suomeen Putinin kummallinen hengenheimolainen Johan Bäckman, joka on tunkenut julkisuuteen tietoa, että hän on pystyttämässä olemattoman ”uuden valtion” Donetskin virallista edustustoa. UM ottaa asiat rauhallisesti, sillä eihän se onnistu ilman Suomen hyväksyntää. On aika käsittämätöntä, mihin JB tähtää ja mitä hän hyötyy kampanjoistaan. Ruplia ja petrotaaloja?

 

Putinin kaveri ja hengenheimolainen, kenttämarsalkka Al Sisi ilmoitti osana pressanvaalikampanjaansa, että ei se ollut hän, joka syrjäytti Mursin vaan sen teki Egyptin kansa. Kaikki hiukankaan asioita ymmärtävät tietävät, että puhe oli täyttä potaskaa. Röyhkeys ja vahva propaganda olivat myös Hitlerin menetelmä. Kavahtakaamme!

 

Röyhkeys on myös asenteena Nigeriassa Boko Haramilla. Näyttää vähän siltä, että eteläisen alueen öljyllä rikastunut, korruptoitunut yläluokka ei vähääkään välitä mitä nämä äärimuslimit puuhaavat. Pressa Goodluck Jonathan huolehtii vain lähipiirinsä eduista ja antaa muslimien tappaa toisiaan, kunhan eivät tule liiaksi etelään, kristityille alueille. Nyt näyttää pahalta, sillä jenkit ovat luvanneet ”apuaan” Nigerialle, jolla on kuitenkin vahva armeija itsellään. Siitä saadaan taas uusi syy terrorin kasvuun Afrikassa. Röyhkeyshän on ollut myös usein strategiana jenkeillä, kun se on touhunnut maailmanpoliisina ja ”vienyt demokratiaa” alkuasukkaille. Se röyhkeys on ollut kuitenkin hiukan siistimpää muotoa ja silti kunnioittanut kansainvälisiä lakeja kohtuullisesti. CIA tekee likaisen työn ja saa poliittisen johdon näyttämään siistimmältä.

 

Pelottavia uutisia kuultiin tänään Kiinasta, joka on tehnyt törkeyksiä naapurimaita kohtaan. Filippiineillä ja Vietnamissa kiistellään maa-alueista, sillä niiden pikkusaarten hallitsijalla on oikeus ottaa talteen metallit ja öljyt omilta alueiltaan. Nyt Kiina on ollut aktiivinen ja yrittänyt haalia uusia saaria nimiinsä. Ja käyttää siinä röyhkeästi sotilaallista voimaansa. Maailmanpolitiikasta röyhkeys oli välillä pois valikoimista, mutta nyt se näyttää yleistyvän. YK ja muut sopimuspohjaiset järjestelmät ovat sen edessä melkoisen avuttomia.