Nippeleitä helteellä

 

Uusi kämppä on todella kuuma, kun aurinko paahtaa aamupäivän. Ikkuna ja ranskalaisen parvekkeen ovi ovat suoraan etelään. Niin että nyt on lämpöä ja aurinkoa tarjolla sekä kesällä että talvella.

Lämpöä ja valoa riittää!

 

Nyt sitten saatiin perintökämppä myytyä ja yksiön laina maksetuksi. Viimeiset roinat käytiin poistamassa ja minäkin sain perintöverhot, jotka vuotta nuorempi systeri kävin ripustamassa. Minua kun huimaa jos joudun katsomaan tikkailla ylöspäin. Kiitos paljon!

 

Kävin eilen Lidlissä ja ostin viimeisillä rahoillani nipun kalsareita (6 kpl 9,99) ja sukkia (5 paria 4,49) sekä 3,99 hinnalla T-paidan. Olivat tosi edullisia ja oli pakko ostaa kun ”liiterin” politiikkana on myydä pieniä eriä ja seuraavana päivänä ei enää olisi jäljellä. On hyvä että LIDL tuo hintakilpailua. Sillipurkit ovat vain 11 senttiä edullisempia, mutta maito jo reilusti halvempaa. Hyvä Saksa!

 

Venäjä testaa Suomen kykyä reagoida lentokoneiden häirintään. Onneksi meillä on hornetit joissa riittää kykyä käydä nopeasti näyttämässä missä migien on syytä pysyä. Taas yksi syy liittyä Natoon. Pelkään Putinia!

 

Ilmailuhallitus kohentaa Seutulan kykyä läpäistä lisääntyvä matkustajamäärä. Hyvä juttu, sillä mulla on kokemusta huonosti suunnitelluista lentoasemista. Aika kurjia ovat Istambul ja Kairo. Köbis on kanssa kamala ja ihan oikein ovat päättäneet, että pitää parantaa matkustajan kokemusta kentästä. Kun Finski kilpailee liikenteestä Japaniin ja Kiinaan on tärkeää että lentomatkustaja kokee kentän toimivaksi. Usein matkustava antaa arvoa vaihtolennon sujuvuudelle. Kielitaito riittänee, kun sitä vertaa Kairon kentän ”infoon” jossa puhutaan vaan arabiaa. Palvelut monilla kielillä tarvitaan!

 

Opin käytännössä että mielipidekirjoituksia tai yleensä mitään kannanottoa julkisuudessa ei kannata tehdä liian pitkäksi. Jätin lukematta paikallisen kirjoittelijan jutun, jonka aiheen tiedän. Täytyy itse skarpata mitä textejä tuottaa. Lyhyttä ja suoraan asiaan. Se tekstin tiivistäminen vaan on vaikeaa, siksi siihen annetaan koulutusta. Toimittajan homma on oma taitonsa. Olen kateellinen päteville!

 

Lintujen äänet ovat voimakkaimmillaan. Luulen kuulleeni luhtahuitin ja laulurastaan. Se laulu on todella monipuolinen ja matkii muita. Kaunista!

 

Egyptin tilanteesta asiantunteva kirjoitus:

https://mail.google.com/mail/ca/u/0/#inbox/1461dff281bb2fbd

Asiaa!