Lainoja

Vuokraaminen ja lainaaminen on ekologista. Jokaisen ei tarvitse omistaa poraa. Itse sinnittelin lainaporilla vuosikausia, mutta sitten viimeisen rempan kohdalla sorruin ostamaan oman. Olivat niiden hinnat jo tippuneet asialliselle tasolle, joka helpotti päätöstä.

Natgeo 1/13

Kertoo ihmisen jatkuvasta etsinnästä ja halusta tutkia tuntematonta. Tutkijat ovat eristäneet geenin DRD4-7R muunnoksen, jota kantaa 20% ihmisista. Se liittyy haluun etsiä uusia paikkoja, ajatuksia, ruokia, ihmisiä, nautintoja jne. Ovat havaineet sillä olevan yhteyttä ADHD-geeniin ja veikkaanpa että jos tämä Luxorin suomalaisjengi tutkittaisiin, kaikilta löytyisi tämä DRD...

Seura 17

Sisälsi jutun ”melkein muslimi”, jossa nuori nainen kertoo aviostaan pohjoisafrikkalaisen muslimimiehen kanssa Suomessa. Jutussa Johanna ihmettelee voiko olla aidosti uskovia musliminaisia, kun uskonto on pohjimmiltaan naista sortava. Hänen miehensä vakuutti että koraani ohjaa huivin käyttöön, mutta se oppi tulee myöhemmistä Haditheista, joka on enemmänkin perinnettä. Kun vaimo kertoi miehelleen tästä ja muista asioista, jotka eivät sisälly koraaniin, sanoi mies että Johanna luki vääriä kirjoja.

”Olen ajatellut että jos avioliitossamme olisi ollut enemmän islaminuskoa, se olisi toiminut” kertonee juuri siitä että muslimeilla on paljon uskomuksia jotka eivät todellakaan tule koraanista, vaan typeristä perinteistä.

SK 18

Oli Jörd Donnerin artikkeli Israelista, joka antoi aihetta tuumailuun. Samoja näkökantoja olen itse omaksunut mm Al Jazeeran jutuista, jossa valotetaan tapahtumia Gazassa ja muita Israelin törkyjuttuja mm YK:n ja USA:n tuomitsemien kylien rakentamista länsirannalle. Ne kun ovat sen vanhan suomalaisperinteen vastaisia, että ”toisen tontille ei saa rakentaa”. Samassa lehdessä oli herättävä juttu ”mitä mulle jää” jossa Laura Koljonen yritti setviä meidän vaikeita eläkejuttuja, lakeja ja laskelmia, joista jatkuvasti on vääntöä. Jutussa todetaan että jos lopultakin päästäisiin sopuun siitä, että elinajan muuttuessa myös eläkeikää nostetaan (kuten Ruotsissa) olisi elämä kaikille selvempää ja ainaisesta kinaamisesta politiikassa päästäisiin.