YLEn sivuilta nappasin ronskin huumoripätkän Jarmo Mäkelän kolumnista

 

Varmin merkki siitä, että maailma on nopeasti luisumassa kohti uutta kylmää sotaa, on se, että radio Jerevanin toimitukseen tulvii taas uusia kysymyksiä. Eräs kuuntelija kysyy: "Miksi Virossa käy vuosi vuodelta yhä enemmän venäläisiä turisteja?". "Selitys on luonnollinen", radio vastaa, "he katsastelevat asuntoja". Toinen kuuntelija haluaa tietää, kuinka paljon Venäjän maanmiehiä asuu Suomessa. "Riittävästi", radio vastaa, "jotta kansanäänestys voidaan järjestää".

 

Mitä Suomessa asuvat venäläiset tuumivat?

Suomea hyvin puhuva Svetlana ymmärtää Putinin toimia (pelottavaa!). Hän uskoo että venäläisiä sorrettiin Ukrainassa. Propaganda on purrut häneen.  Venäjänkielisen lehden päätoimittaja Eilina Guzatinski sanoo: Ajatelkaa miten käy jos asuntoon tulee aseen kanssa kohtelias mies, joka sanoo asettuvansa asumaan kämppään. Eikö se ole painostusta, juuri "vaalien" alla? EG vertaa Ukrainan Vapauspuoluetta meikäläiseen Suomen Sisuun, mutta kertoo että se on paljon agressiivisempi. Venäjän tv näyttää jatkuvasti videopätkiä, joissa pyritään todistamaan venäläisten sortoa, mutta aina vain samoja, koska uusia todisteita ei ole. Venäläiset seurustelevat vain puhelimessa, eivätkä seuraa meikäläistä mediaa kielitaidon puutteessa. Kun katsotaan Venäjän mediaa, joka on kokonaan Putinin hallinnon käsissä, saa aika vinon kuvan.

Nämä täällä asuvat, jotka osaavat suomea ja ovat integroituneet tänne, ovat ihmeissään Putinin tempauksista. Kts video, mitä sanovat Ukrainassa asuvat venäläiset

http://www.elisa.net/ukrainassa-asuvat-venalaiset-sanovat-sen-suoraan-putin-meita-ei-tarvitse-pelastaa/