Port Saidissa oli fudismellakka vuosi sitten ja siinä tapettiin 74 ihmistä. Nyt siitä mellakasta on tuomittu kuolemaan 21 ihmistä. Aika raju juttu, sillä tuskin tuomiolle saatiin todellisia syyllisiä. Taustalla näet oli kummallisia juttuja, jotka sitten johtivat rähinään. Ehkä salainen poliisi arvasi että nämä fudishullut rupeavat riehumaan ja järjesti hommat niin että kukaan ei päässyt pakoon, koska portit hitsattiin kiinni. Poliisihan ei tehnyt elettäkään hillitäkseen tapahtumia ja se oli komento. Siis hitsarit ja heidät määränneet pitää vetää vastuuseen, mutta ei täällä niin käy.

Kairossa on ollut kovia kahakoita ja mieltä osoittavat ovat taas vallanneet Tahririn aukion, joka on koko vallankumouksen symboli. Aika karmeaa on se, että Mursi käyttää nyt poliisivoimia murtamaan mielenosoituksia, joiden voimalla kaadettiin edellinen diktaattori. Nyt vallanakumouksen nuorista näyttää siltä että hän pyrkii uudeksi faaraoksi. Se  on toki karkea yleistys, mutta totta on että Muslim Brotherhood-liike on  varastanut vallankumouksen. Sanoo Nippe joka tietää kaiken politiikasta!?

Opposiotio on muodostanut "yhtenäisen" rintaman, jota johtaa El Baraday, kokenut entinen YK-diplomaatti (kopti). Rintama vaatii jotakin, jota en saanut selväksi politiikan selkokielestä. Joka tapauksessa banderollisssa luki: "Ei ole muuta jumalaa kuin Jumala ja Mohamed Morsi on Jumalan vihollinen." Aika reipas herja!?

Sisäministeri on heittänyt esiin uhan, että koko valtio voisi romahtaa. Siihen en usko ollenkaan, sillä maassa on edelleen niin paljon sisäisiä rakenteita ja siteitä, että niiden voimin porskutellaan eteenpäin vaikka hallitusta ei olisi ollenkaan ja parlamentti hajalla. Somalia romahti siksi että klaanit rupesivat sotimaan keskenään ja sitten tuli uskonsotaa siihen lisäksi. Täällä klaaneilla on suuri merkitys, mutta niiden olemus on erilainen. Täällä niillä ei ole tunnuksia eikä omia asuinalueita, vaan ne ovat enemmänkin henkisiä ja perhesiteitä. MB on sekoitus klaania, uskonlahkoa ja puoluetta ja siksi siitä on vaikea saada käsitystä ulkopuolelta. Mursi on nyt aika sattumalta valikoitunut sen jengin edustajana pressaksi, olematta siihen kovin vahva osaaja ja johtohahmo. Hän on taustaporukan talutusnuorassa ja nopeissa tilanteissa se taustaporukka ei ehdi kinata kantaansa kypsäksi ja yhtenäiseksi. Siitä johtuu Mursin pyörittely ja määräykset, joita sitten aika nopeasti muutetaan tai perutaan. Hän on esimerkiksi julistanut öisen ulkonaliikkumiskiellon Suezin kanavan kaupunkeihin, jota kuitenkin pormestareille annettiin lupa muutella parin päivän päästä. Syynä taisi olla tarve sallia kanavalla töissä olevien liikkuminen, koska kanavalla seilataan koko ajan ja se on erittäin tärkeä tulolähde maalle. Kanavan kaupungeissa on ollut eniten liikehdintää Kairon ja Alexandrian lisäksi, sillä siellä asuvat ovat valveutuneita kansainvälisten virtausten vuoksi, joita saavat kanavan myötä. Siellä on duunareita, ei pelkkiä landepaukkuja ja nämä ovat muodostaneet ammattiyhdistyksiä, osaavat organisoida lakkoja ja muuta Mursille kiusallista. Hänen valtansa nojaa paljolti valistumattomien maalaisten ääniin. Ne on saatu kerättyä laajalla avustustoiminnalla ja tietysti uskonnon kautta.


HS kuukausiliitteessä oli hauska juttu jossa tekijä kokeili muslimina elämistä Suomessa kuukauden ajan.

http://files.snstatic.fi/HS/2013/2/kkliite_muslimina/

Ote textistä:

Jumalan retoriikka on aika vasemmistolaista. Olen lukenut Koraanista muutaman päivän aikana noin sata sivua. Yksinäisinä iltoina on paljon aikaa.

Jumala hyökkää Koraanissa toistuvasti rikkaiden ahneutta ja hyväosaisten omaneduntavoittelua vastaan. Hän näyttää kannattavan tulonsiirtoja ja hyväntekeväisyyttä.