Italian rannikkovartiosto on joutunut pelastamaan 6000 ihmistä surkeista veneistä, hukkumasta ennen kuin pääsevät edes rantaan. Porukka on pakomatkalla Afrikasta ja maksanut välikäsille ja viimeksi venematkan järjestäjälle poskettomia summia. Kun on vaan pakko päästä pois sodan jaloista ja muutoin surkeista oloista, suku kerää ja lainaa hirveällä korolla rahaa, jolla sitten lähetetään matkalle Eurooppaa kohti suvun kykenevin nuorukainen.

 

Jos tämä matkalla kuolee jo Saharan ylitykseen tai sitten Välimereen, on suku lirissä velkojen takia. Mutta sehän ei näy täällä meille mitenkään. Alkuideahan oli, että poika Eurooppaan päästyään tekee työtä ja säästää, lähettää suurimman osan palkastaan kotiin ja kuittaa suvun velat muutamassa kymmenessä vuodessa.

* * *

Putinin yllyttämät rähisijät, todelliset terroristit, ovat nyt miehittäneet useita hallinnon rakennuksia itäisessä Ukrainassa, varastaneet aseita poliisiasemilta ja tuhonneet omaisuutta. Putin, joka aikaisemmin oli jenkkien kaverina vastustamassa ”terrorismia” vähän joka puolella, kuten Tsetseniassa, käyttää nyt itse samaa taktiikkaa ja terrorisoi naapurimaata. Kun sitten nämä terroriporukat, jotka on koulutettu armeijassa ja KGB:ssä, pyytävät Venäjää apuun ”suojelemaan etnisiä venäläisiä”, saa Putin siitä syyn hyökätä Ukrainaan.

 

Näin tämä uusi Tsaari kokoaa tavoittelemaansa vastapainoa lännen liittoutumille eli Euraasian liittoa, johon on pakko saada mukaan myös Ukraina, jotta homma jotenkin toimisi. Mutta kun ukrainalaiset eivät halua, on Iso Vladi päättänyt pakottaa nämä. Valheella ja kieroilulla.

 

Olen pettynyt Tuomiojan Ekiin, joka aikaisemmin on esiintynyt fiksusti, mutta nyt puhuu potaskaa. Kaikki muut ovat jo ymmärtäneet, ettei pelkkä rauhankumppanuus-sopimus Naton kanssa riitä miksikään suojaksi. Nyt alkaa meilläkin järki lisääntyä Natoon liittymisen suhteen. (Liisa Jaakonsaari kannattaa liittymistä! Ahtisaaren lisäksi)

Eki ja kumpp. selittävät, ettei nyt voida liittyä, vaan vasta kun tilanne on ohi. Ihan totta, mutta sitten kun Putin on saatu hillittyä (?), ei taaskaan voida asiaa puida, sillä liittymiselle ei ole tarvetta, koska uhkaa ei ole olemassa!

 

Ja kuka tai mikä sen Ison Vladin sitten pysäyttää. Veikkaan, että ensin joutuvat ukrainalaiset kärsimään muutamia vuosia, -kymmeniä, mutta sitten järki voittaa venäjällä, kun elintaso laskee tarpeeksi. Suomessakin matkustellut keskiluokka, joka hakee tietoa netistä ja hoksaa Putinin vedätykset, panee hepun viralta ja vapaus voittaa. Mutta siihen mennessä on Venäjän talous niin kuralla, ettei siitä hevillä toivuta. Tässä visiossa menee pari-kolmekymmentä vuotta, joten en ehdi toteutumista näkemään. Mutta ei elä Putinkaan silloin.

* * *

Kaiken kaikkiaan Suomen tilanne heikkenee koko ajan, kurjuutta kohti mennään. Eläkeikä nousee väkisin eikä se ole paha. Olen ollut yrittäjäeläkkeellä jo 13 vuotta. Silti olen puuhaillut vieläkin, vaikka huonolla tuloksella ja yritän edelleen. Kerron siitä joskus. Mutta tästä eteenpäin duunarin ansio kutistuu, kuntien palvelut surkastuvat, elämän laatu ja talous heikkenee tuonne 1960-70 luvun tasolle. Mutta pärjättiin silloinkin.

 

Elämä muuttuu muutoinkin rajusti. Automaatio lisääntyy nopeasti, ammatteja katoaa sen myötä. Onneksi kun sähköautot toimivat ilman kuskia, säästetään parkkipaikoissa, katutilassa, onnettomuuksissa, kustannuksissa ja monessa. Kuskit joutuvat sitten opettelemaan muita hommia, vaikkapa vanhusten hoivatyössä.