la 15.1.2011 arkea

Laiskan aamupäivän jälkeen lähdin parturiin. Heinin paikka oli kiinni, mitähän nyt? Malakin kanssa juttelin hääasuista ja tottakai hänellä oli tuttava, joka myy ja vuokraa mekkoja. Parturoinnin jälkeen sitten mentiin mikrobussilla hotelli Emilion ohi ja jäätiin pois ennen kristittyjä kirkkoja. Siitä sitten käveltiin vanhaan kaupunginosaan, josta osaa juuri purettiin seremoniakadun tieltä. Mentiin noin 400m vanhaan kaupunginosaan jossa mutatiilitalojen kerroskorkeus oli 2-3. Sitten pysähdyttiin juttelemaan toiseen parturi-kampaamoon, jonka omistajalla oli upeat kuvat entisistä asiakkaistaan. Hääkampauksista kaveri oli saanut diplomin. Kyselin missä mennään ja vastaus oli, että joku hakee meidät. Ei kuitenkaan tullut ja sitten taas marssittin sotkuisia katuja edelleen. Yhdellä kadulla oli nimikin, muilla ei. Kadunkulmassa joukko naisia istui pikku nuotiolla lämmittelemässä. Toinenkin, isompi nuotio roihusi yhdessä paikassa, jossa ukot lämmittelivät.

Kävellessä Malak kertoi, että 15v. sisällä nämä kaikki talot puretaan ja rakennetaan uusia tilalle. Myös hänen mukaansa samalla puolella seremoniakatua olevat hotellit, myös Emilio, puretaan kolmen vuoden sisällä. Voi olla tottakin, aika näyttää. Pormestari Samir Farakin talo lähistöllä on jo purettu ja sen paikalle tehdään juuri puistoa. Uusi kuulemma nousee Sheratonin taakse, ilmeisesti juuri sinne, mistä norjatar-Ingridin naapurit häädettiin. Täytynee mennä katsastamaan paikka. Lopulta tultiin parturi-kampaamoon, jonka omistaja oli hääpukujen kauppias ja vuokraaja. Toisen kerroksen huoneessa oli hiukan pölyisiä, sinänsä ihan kauniita morsiusmekkoja seinien telineillä parikymmentä. Mallit eivät ehkä miellyttäisi Ennaa, joten pitää vielä miettiä. Malak sai sitten kutsun, että hänellä odottaa asiakas, joten otettiin taxi, josta minä jäin Ritzin eteen, maksoin taxin 10Le. Huvitti, kun taxi ohitti poliisiauton ylittäen kaksi keltaista viivaa, siis vastaantulevien kaistan kautta. Ei paljon paina liikennesäännöt täällä.

Kalaa ja kalja 58LE.

Mikrobussilla ruokaostoksille. On nämä pikkubussien kuskit vekkuleita. Yhden kuski tunki räpyläänsä ulos, siinä 5LE seteli. Tämä missä istuin, ajoi viereen ja vauhdissa annettiin setelistä vaihtorahaa toiselle, etuistuimen matkustaja välikätenä.

Tein vihanneskeittoa soseutettuna, jotta sain käyttää uutta hienoa sekoitintani. On sitten vahvaa tämä mustapippuri täällä, ihan varovasti ripotin ja silti meni liikaa. Mansikoita jälkiruuaksi. Ensin pesin ne vedellä pari kertaa, sitten liotin etikkavedessä, huuhtelu ja sitruunavesi. Muutaman huuhtelun jälkeen vasta kelpaa suuhun. Nyt ei enää hiekka tuntunut suussa.