Tapahtumia

 

Sain eilen telelinjan, mutta tilapäisellä virityksellä. Äsken Abdy toi tukiaseman, jonka pitäisi toimia myös langattomasti. Se maksoi 325LE ja 1 Megan yhteysmaksu per/kk 150LE. Se pantiin linjaan kiinni, mutta ei pelittänyt ja soitto Bahille, jolla on jonkinlainen paikallinen sopimusmonopoli Telecomin kanssa, lupasi tunnin sisällä virittää täyteen nopeuteen.

 

Kun suunnittelimme paikkaa routerille, tultiin tulokseen että sille on asennettava yksi lisäpistorasia ja toinen tarvitaan sivuseinälle josta se on puuttunut ja seurauksena on että johto nyt lojuu jaloissa, ihan väärässä paikassa. Abdy toimen miehenä menikin heti klo 19 maissa tilaamaan sähkömiestä tekemään hommia. Esitteli mihen nimeksi Lamppu! Luulin sitä aluksi vitsiksi ja että Abdy olisi jostakin oppinut suomensanan. Mutta kyllä se nuori kaveri todella on nimeltään Lamppu.

 

Huomenna hän sitten tulee tehostamaan sähköasioita ja lupasi vetää nyt törkeästi seinällä roikkuvan tv:n kaapelinkin seinän sisään, koska siellä kulkee valmis putki. Eli se laiskuri tai osaamaton, joka aikanaan on tv:n hommannut, saisi nyt hävetä. Voipi olla että tämä Lamppu-kaveri onkin ollut aikanaan tekemässä talon sähkötyöt, kun heti oivalsi mahdollisuuden tehdä siistiä työtä. Minä jo ehdin opastaa heppua, että asentaa uudet rasiat suoraksi seinille, eikä vinoon kuten usein käy. Talon rakennustöitä vahtinut nainen, mahd arkkitehti, olikin vahtinut täällä olevat rasiat asennettavaksi suoraan.

 

Abdylla oli kuitit kaikille maksajille, joten hän on ollut jokin välikäsi, johtuen mahdollisesti siitä, että Bahi on niin kiireinen kaveri. Netti tunkee joka paikkaan ja jos hänellä on käytännön monopoli, saa siinä kyllä pyöriä kylällä. Osaavia apulaisia lienee hankala löytää ja Andy on toimen mies.

 

* * *

Suezin kanavan paikalla on jo e.a.a ollut pieni kanava, joka on sitten hiekamyrskyissä tukkeentunut. Mutta Cleopatra oli taas sitä osittain availluttanut ja kuskannut sotalaivansa turvaan roomalaisten hyökkäykseltä. Joten idea kanavasta onkin ikivanha, ei brittien oivallus.

 

Vallankumouksen historiasta kirjaan tähän, että egyptiläiset ovat nimenneet ”arabikevään” alun ja siis vallankumouksen päiväksi 25.1.2011. Muba lähti sitten lätkimään 11.2 joka oli monelle juhlapäivä. Nyt se on painumassa unhoon, vaikka siitäkin AJ kanavalla mainittiin. Kohta sitten saadaan taas uusia juhlapäiviä, kun El-SISI valitaan pressaksi ja hän alkaa muovata historiaa kuin faaraot aikoinaan. Nyt sellainen historian väärentäminen, kuin kuninkaat onnistuivat tekemään vielä Ramses-kausilla, ei enää onnistu, netin ja tv:n kaudella, kun sentään aika moni osaa lukea ja kirjoittaakin.