Mielenosoittajien johtoryhmään kuuluva nuorimies, joka puhuu tosi sujuvasti englantia, kertoi että nyt on uusi laatu kyynelkaasusta käytössä, sillä ihmiset vuotavat verta nenästä ja suusta hengitettyään tätä uutta myrkkyä.

Poliisit ovat tehneet barrikadeja lähikujille, ja näin sulkevat kansan aukiolle. Mikähän taktiikka siinä piilee. Kahina lienee alkanut jo perjantaina, on jatkunut jo lauantaista asti ainakin. Minulta oli tv risana ja sain sen käyttöön vasta puoliltapäivin, mutta oli muuta puuhaa ja siksi aloin seurata uutisia vasta illalla.

Haastattelussa on USA:n Washingtonista proffa jossakin yliopstossa, ilmiselvä arabi naamaltaan ja on arabikulttuurin proffa. Hän kertoo että sotilashallinto ei ole 9kk aikan tehnyt mitään sen eteen että valta voitaisiin siirtää rauhallisesti siviileille. Kenraalit pitävät valtaa kouristuksen omaisesti, sillä heidän käsissään on paljon rahaa, jota USA syytää joka vuosi miljardeja Egyptille, taatakseen siten maan tuen Israelille. Egypti on ainoa Arabimaa jolla on rauhansopimus Israelin kanssa. Sen jenkit ostivat Sadatilta takavuosina.

Nyt on Tahririlla kuollut 11 ja loukkaantunut yli 200 protestoijaa. Liikuttava kuva oli kun kaverit kantaa loukkaantunutta olkapäillään juosten suojaan ja kannettava irrottaa kädestää kiven jota oli valmistautunut heittämään kun itseen osui jokin. Pelkään pahoin että saattoi olla oman porukan kivi. Kun nämä heittelijät ovat kaikki liikkeellä ihan omaan tahtiinsa, käy helposti niin että taaempaa heitetty kivi osuukin oman puolen kaveriin joka on kiirehtinyt liian eteen. Mielenosittajien puhemiehen mukaan poliisi on käyttänyt aseita ja ampumahaavoja on loukkaantuneissa.

Haastateltava kertoo että uusia puolueita on paljon ja kaikki kannattavat siviilihallintoa. Vanha Muban jengi vain on tiellä. Vallankumouksen ja muutoksen kannatus on vahvaa. Monet panevat toiveita siihen, että pressanvaalit pidetään pian ja siihen hommaan kelpaisi myös El Baradei, joka tukee kapinaa.

Nyt näyttää porukka vähenevän Tahririlla ja kuvat Alex:sta kertoo että siellä ei tapella.