Olen nähnyt paljon harventuneen lajin eli kottaraisen pihallamme. Piti oikein kirjasta tarkistaa, etten sotke mustarastaaseen. Katselin peltolintuja ja kun hain kiikarin ja sillä tähtäilin pellolle, en ensin meinannut silmitellä räkättiä, niin hyvä on sen suojaväri. Vasta kun lintu otti muutaman pompahduksen, sain kiikarin täsmättyä siihen. Seurasin kun rastas veteli isoja kastematoja mullasta. Siinä katsoessani veti räkätti nokkaansa monta matoa ja jäin miettimään , kuinka monta matoa sen maha vetää. Siitä ei selvää voisi kai saadakaan muuta kuin syöttämällä kiinni otettua testiksi. Pellolla hyppeli myös toinen rastas, ilmeisesti laulu-sellainen. Väritys ainakin sopi. Pellon sekalainen reunapuusto suosii monia lajeja.

+) Juuri havaitsin tiaisen, joka pesii valaisinpylvään kytkentäkotelossa, jonka kansi on jätetty joskus auki. Pesä on siis kymmensenttisen putken sisällä. Toivottavasti tiaisenpojat eivät ole liian uteliaita johtoihin, sillä jos joku panisi valon pylvääseen, voi siellä kytkentäkotelossa kulkea sähvöt. Tiaisen onneksi nyt on niin valoisat yöt, ettei kai naapurin tule mieleen valaista pihaa.

Vanhat omenapuut kukkivat runsaana, mutta sadon kanssa voi olla heikko tilanne, sillä ilmat ovat olleet niin viileitä, että pölyttäjiä ei paljoa näy. Muutenkin on syytä olla huolissaan mehiläisten ja pistiäisten määristä. Luin jostakin että Brittein saarilla on ollut suuri mehiläiskato, jonka syytä ei tiedetä. Tänäänkin satelee ja lämpötila on alle kymmenen ollut jo pitkään. Mustikat kukkivat viime viikolla 17.5 runsaina Pääkslahden luontopolun reunoilla, mutta saattoi lämpötila käydä jonain yönä liian alhaalla notkoissa, joten sato voi jäädä heikoksi.

Meni varmaan usean perheen valmistujaisjuhlat plörinäksi lähes koko maassa sateen vuoksi. Uutiset kertoivat poliisin olleen tyytyväinen säähän, se kun kummasti rauhoittaa muutoin villiä menoa nuorison kokoontumispaikoilla aina koulujen loppuessa.