Kipsi pois, jippii!

 

Mutta eihän jalka vielä kestä astumista moneen viikkoon. Eikä se kipsi niin kovasti aiheuttanut kutiamista kuin pelkäsin ja moni kertoi. Vaikka oli niitä helteitäkin.

IMG_0356-normal.jpg

 

Mustan ”kipsin” poisto tarkoitti sen sahaamista parin osaan. Työkalu oli jo tuttu pieni ”kulmahiomakone” jolla söpö kipusisko sen irrotti. Otin kotelon mukaan ja yritän keksiä siitä jonkin hauskan jekun. Ehkä panen sen hetkeksi käytävälle kukkapurkiksi. Kukat vaan puuttuu vielä.

IMG_0358-normal.jpg

 

Nyt sain tilalle ortoosin eli irrotettavan tuen, jota kuitenkin on pidettävä myös yöllä. Päivällä voin ottaa ilmakylpyjä, mutta vain hetkittäin. Pesut ja ihonhoito helpottui. Mutta edelleen tarvitsen apua suihkussa käyntiinkin, sillä sen riisuminen ja pukeminen vaatii apua. Helpompaa vain on, että nyt ei tarvitse väsätä sitä muovipussia ja maalarinteippi virityksiä.

 

Ortoosi on myös lyhyempi yläpäästään, jolloin pääsee parempaan asentoon tuolilla. Nyt polvi saa taipua 30 astetta ja välillä pitää oikoa ihan suoraksi.

Sain taas jumpparilta ohjeita ja paperille tulostettuna kuvien kanssa. Nyt on vaan pakko jumpata tätä risaa jalkaa, ettei lihakset kokonaan surkastu. Itse en katsomalla ero huomaa, mutta pitänee kuvata sitten kun tämä 6 viikkoa on takana. Vielä 4 viikkoa on oltava varaamatta jalalle ja sitten kaksi viimeistä viikkoa saa varovasti alkaa sitä rasittamaan.

 

Iloinen asia oli, että sekä lääkäri että fysio antoivat luvan lähteä Egyptiin silloin kun alunperin ajattelinkin, 22.10. Pitää vaan tilata vammaisen/vanhan kenttäserviisi, mutta sehän on vain mukavaa laiskalle miehelle. Nyt pääsee Pädekin sitten siivelle ja saa kyydin kentillä. Mietin vaan, että pitänee ottaa mukaan kyynärsauvat, jotta uskottavuus säilyy lennoilla. Siinä ei sitten voi olla isoja käsipakaaseja mukana.